Laupäeval algab Mulgimaa peremäng

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Mulgimaa peremäng
Mulgimaa peremäng Foto: Viljandimaa Arenduskeskus

Viljandimaa arenduskeskus teatas, et laupäeval, 27. juunil algab Mulgimaa peremäng Tarvastu kihelkonnas. Viiel päeval suve jooksul saavad mängijad osa Mulgimaa kihelkondade ettevõtlike perede, külaseltside ja ettevõtjate eluolust.

Peremängu eestvedaja Jaanika Toome sõnul on tänavune mäng eriline selle poolest, et igal kihelkonnal on päris oma mängupäev ja nii toimub see tänavu viiel päeval. "Kõik huvilised saavad osaleda igas kihelkonnas pakutavates tegevustes, mida on sel aastal kokku enam kui 30," täpsustas Toome. Eelmisel aastal oli Mulgimaa peremäng jaotatud kolme päeva peale.

Tänavu on peremängu päevad 27. juunil, 4. juulil, 1. augustil, 21. augustil ja 5. septembril. Mängupunktid ootavad mängijaid vahemikus kella 12–18.

Tarvastu kihelkonna juhi Aili Andersoni sõnul on Tarvastu kihelkonna mängupunktid väga erineva sisu ja suunitlusega. "Mõnnastes keskendutakse saunarituaalidele, toidule ja külaelule, Kitsi-Tamme talus saab naiskodukaitsjate abiga kogeda metsas toimetulekut, Pika talus ootavad lambad ja savitöö, Tarvastu käsitöökojas tuuakse esile käsitööpärand, Mustla rahvamaja juures on Mulgimaa väiketootjate laat ning Suislepa veskis tutvuda Võrtsjärve kalastusajalooga."

Mängupunktid on väga erineva ja mitmekesise sisuga.
Mängupunktid on väga erineva ja mitmekesise sisuga. Foto: Viljandimaa Arenduskeskus

Mulgi kultuuri instituudi juhataja Ave Grenberg ütles, et kuigi kriis on meid kõiki mõjutanud, näitab mängu toimimine, kui tugev on mulgi vaim ja identiteet. "Loodan väga, et laupäeval algav mäng aitab kaasa siseturismi arendamisele Mulgimaal," sõnas Grenberg.

Kõigil viiel mängupäeval jälgitakse viirusohuga seonduvaid soovitusi. Enamik mängupunktide tegevusi käib vabas õhus ja seda ka vihmase ilma korral.

Mulgimaa peremängu korraldab Viljandimaa arenduskeskus koostöös Mulgimaa arenduskoja, Mulgi kultuuri instituudi ja kohalike vabaühenduste ning ettevõtjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles