Tartu plaanib kultuuripealinnana Viljandisse tuua nii näituse kui jalgpallimängu

Alice Lokk
, reporter
Copy
Kui Tartu hakkab 2024. aastal kandma kultuuripealinna tiitlit, peetakse Viljandis jalgpallimäng ning Kondase keskuses saab näha näitust. 
Kui Tartu hakkab 2024. aastal kandma kultuuripealinna tiitlit, peetakse Viljandis jalgpallimäng ning Kondase keskuses saab näha näitust. Foto: Margus Ansu

Kui Tartu hakkab 2024. aastal kandma kultuuripealinna tiitlit, peetakse Viljandis jalgpallimäng ning Kondase keskuses saab näha näitust. Kuigi Tartu hakkab kultuuripealinna tiitlit kandma alles 2024. aastal, teeb ta juba praegu tihedat koostööd teiste omavalitsustega, sealhulgas Viljandiga. Siin kuulutab ürituste algust sügisel korraldatav foorum "Kultuurikompass".

Sakala keskuse juht Jaanus Kukk, kes on üks Tartuga koostöö eestvedajatest, ütles, et tänavu peale kultuurikorraldajatele mõeldud "Kultuurikompassi" muid ettevõtmisi Viljandis plaanis pole ning praegune ja järgnev aasta kuluvad veel suuresti ettevalmistustele. "Mõnes mõttes on see ka veel ideekorje ja heakskiidu saanud ideede uuesti lahtiharutamine ja ülekirjutamine. Need projektid kirjutati paar aastat tagasi, aeg on edasi läinud ja täna teame natuke rohkem rahakoti kohta," selgitas Kukk.

Et kultuuripealinnaks saada, pani Tartu koos 19 omavalitsusega kokku kandidatuuriraamatu "Ellujäämise kunstid", kus on välja toodud nii programm kui ka kommunikatsiooni- ja turundustegevused. Jaanus Kuke sõnul on kaks peamist Viljandis plaanitavat sündmust Kondase keskuse kunstinäitus ja Tuleviku jalgpallimäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles