Viljandi eelarvest on aastaid toetusi makstud läbipaistmatult ja puuduliku aruandlusega

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Audit jõudis 32 ühingule määratud toetusi uurides järeldusele, et ei ole võimalik kindlalt väita, et 278 000 eurot maksumaksja raha on jaotatud linnavalitsuse kõigi liikmete erapooletu, objektiivse ja kaalutletud otsuse tulemusena.
Audit jõudis 32 ühingule määratud toetusi uurides järeldusele, et ei ole võimalik kindlalt väita, et 278 000 eurot maksumaksja raha on jaotatud linnavalitsuse kõigi liikmete erapooletu, objektiivse ja kaalutletud otsuse tulemusena. Foto: Marko Saarm / Sakala

2018. ja 2019. aastal Viljandi linnaeelarvest ühingutele makstud toetuste jaotamist hinnanud auditist selgub, et protsess pole olnud piisavalt läbipaistev, raha kasutamine pole olnud ei säästlik ega tõhus ning puudub usaldusväärne kontroll nii raha jagamise kui ka otstarbeka kasutamise üle. Lisaks on toetuste määrajad tihtipeale olnud ise ka raha saajad, järelevalve võimaliku huvide konflikti üle on seni olnud aga puudulik.

Audit jõudis 32 ühingule määratud toetusi uurides järeldusele, et ei ole võimalik kindlalt väita, et 278 000 eurot maksumaksja raha on jaotatud linnavalitsuse kõigi liikmete erapooletu, objektiivse ja kaalutletud otsuse tulemusena. Samuti pole võimalik kindlalt väita, et raha on kasutatud mõistlikul viisil ja otstarbekalt, sest aruandlus on kas puudulik või pole seda üldse.

Praegu on väljatöötamisel uus toetuste jagamise kord, mis peaks enamikku neist probleemidest leevendama või lahendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles