Politseinike jaaniaja algus: purjus juhid, lärmakad peod ja koduvägivald

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandimaal puhus nädalavahetusel alkomeetrisse üle tuhande autojuhi.
Viljandimaal puhus nädalavahetusel alkomeetrisse üle tuhande autojuhi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädalavahetuse kolme päevaga tulnud 62 väljakutset tähendas Viljandimaa korrakaitsjatele suurt hulka tööd. Lisaks sellele kontrolliti tavalisest mitu korda enam autojuhte ja tabati neli joobes roolikeerajat.

"Nädalavahetusel kontrollisime Viljandimaal 1018 autojuhti ning nulliringiga paraku operatsiooni läbi viia ei õnnestunud," nentis politseikapten Meelis Lill. Neli autojuhti olid alkoholi tarvitanud ja nad kõrvaldati liiklusest. Ühtlasi tuvastati kaks juhtimisõiguseta juhti.

"Politsei oli nädalavahetusel ning on ka saabuvate jaanipühade ajal tänavatel suurendatud jõududega," lausus Lill ning kinnitas, et ohtlike liiklusrikkujate jaanipühad tulevad arestimajas, nii et nad teisi ohustada ei saaks.

Lill julgustas inimesi teatama ohtlikest autojuhtidest hädaabinumbril 112, sest vastasel juhul on üksnes aja küsimus, millal nad avarii põhjustavad.

Nii näiteks sai politsei 21. juuni varahommikul kella 5 paiku teate, et Viljandi vallas on auto kraavis ja joobetunnustega mees selle kõrval. Politseile selgitas too mees, et keeras kraavi, vältimaks kitsele otsasõitu. Mehel mõõdeti enam kui promilline joove. "Kas teelt väljasõidu põhjus oli kits või ebakaine pea, ei ole praegu selge," sõnas politseikapten.

Mitu teadet laekus nädalalõpul öörahu rikkumise kohta. Patrullil tuli korrale kutsuda lärmakaid seltskondi ja muusikakeskuse heli põhja kruttinud pidulisi, kes naabrite uneajaga ei arvestanud.

Muu hulgas tegeldi nädalavahetusel nelja perevägivallajuhtumiga, millest mõnes tingis ühe osalise agressiivsuse liigne alkohol.

"Kodu on pere kindlus ja iga inimese turvalisim koht. Seal ei tohiks keegi kannatada pereliikmete vägivaldsuse tõttu. Kui on vahetu oht inimesele, tuleb helistada 112 ja abi kutsuda. Palume ka naabritel olla tähelepanelik kõrvalkorterist kostva suhtes. Kui on kuulda nuttu ja karjumist, võib tegu olla lähisuhtevägivallaga," rääkis Meelis Lill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles