Legendi juures peatub ratastel kleepsunäitus

Üllar Priks
, reporter
Copy

Viljandis Legendi kohviku juures saab täna uudistada ratastel kleepsunäitust "SLÄP!", mis on tänavakunstifestivaliga "Stencibility" kaasas sõitnud 2018. aastast. Kui kõik läheb plaanipäraselt, võtavad selle festivali artistid peagi ette Legendi hooviosasse jääva hoone otsaseina ning täidavad selle kunstiga.

Kleepsunäituse idee kasvas tegijate sõnul välja nende armastusest kõige väiksema tänavakunsti vormi ehk kleepsu vastu. "Oleme kamp innukaid släppereid ehk kleepsutajaid, kelle taskud on kleepsudest alati pungil, mistõttu võtab meiega jalutamine alati poole kauem aega," seisab festivali kodulehel. "2018. aastal tegime esimese rahvusvahelise open call´i, mille tulemusena saadeti meile 7000 kleepsu. 2019. aastal oli see arv juba 11 000!" Kolme aasta jooksul on 35 riigi rohkem kui 300 kunstnikku saatnud neile üle 19 000 kleepsu.

Legendi omaniku Tiit Mädamürgi sõnul jõudis info võimalikust aktsioonist temani õue köögipoolel askeldava Elari Ennoki kaudu. "Kuuldes, et otsitakse sobilikku pinda joonistamiseks, oli talle kohe meie hoov pähe karanud. Mis mul selle vastu saab olla! See ongi ju praegu igavesti kole sein. Kui nad selle kunstiga täidavad, tullakse meie juurde juba puhtalt selle vaatamisväärsuse pärast.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles