Paala järves öösel kadunud mees leiti uppununa

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Paraku leidsid tuukrid mehe uppununa.
Paraku leidsid tuukrid mehe uppununa. Foto: Elmo Riig

Kümme minutit pärast südaööd sai häirekeskus teate, et Viljandis Paala järve ääres Veere tänava piirkonnas oli purjus mees ujuma läinud ja teda pole kuskil enam näha. Neljapäeva hommikupoolikul leidsid tuukrid mehe uppununa.

Politsei pressiesindaja Kerly Virk rääkis, et tuukrid alustasid järves tööd umbes kella kümne ajal ning vähem kui tunni möödudes leidsid nad mehe surnukeha.

Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Tiit Piiskoppel rääkis öösel, et pealtnägijate sõnul oli alkoholi tarvitanud mees järve ujuma läinud ning vee all vajunud umbes 20 meetri kaugusel kaldast. Päästeameti andmeil on tõenäolises uppumiskohas vee sügavus kuni 10 meetrit.

Päästeameti pressiesindaja Marek Kiige andmeil leidsid Viljandis Paala järve uppunud mehe politsei kaasatud sukeldumisklubi Maremark tuukrid.

Öösel otsisid meest pinnaltpäästjad, kuid tulutult. Edasiste otsingutööde korraldamine jäi politsei ülesandeks.

Tuukrid alustasid tööd täna kella 10 paiku.
Tuukrid alustasid tööd täna kella 10 paiku. Foto: Elmo Riig
Pinnaltpäästjatel öösel meest leida ei õnnestunud.
Pinnaltpäästjatel öösel meest leida ei õnnestunud. Foto: Kenno Soo

Päästeamet paneb Piiskoppeli sõnul inimestele südamele, et joobeseisundis ujuma minek on ülimalt riskantne ning seda ei tohi teha, kuid kahjuks on kuumade ilmade saabudes taas seda tendentsi näha.

"Vee ääres võib ju olla, aga mitte joobes peaga vette minna ning kui on seltskond, siis kellelgi võiks niigi palju kainet mõistust olla, et kui keegi tahab minna, siis ei lase teda vette. Seekordne sündmus annab paraku sellele jälle veenva kinnituse," lausus Piiskoppel.

Sel aastal on Eestis uppunud 29 inimest. Neist 15 olid uppumise ajal purjus. Alla 60-aastaste hukkunute seas on joobes uppunuid 80 protsenti. Eelmise aasta 18. juuniks oli uppunuid peaaegu poole vähem, 16 inimest.

Päästeamet toonitab

  • Kui jood, ära uju! Joobes hukkunute osakaal on aasta-aastalt kasvanud. On üldine reegel, et ujumine ja alkohol ei käi kokku ning oma joobes sõpra tuleb vette minekul takistada. Uppumisohtu kasvatavad ka nõrk joove ja pohmell. Alkoholi mõju all olev inimene väsib kiiresti ja tal võivad tekkida südamevereringesüsteemi häired, mille tõttu ujujat tabavad alajahtumine, jäsemete verevarustuse halvenemine ning krambid.
  • Vali ujumiseks selleks ettenähtud koht! Kõige turvalisem on ujuda päevasel ajal ametlikus valvega rannas, kus kiire abi on käepärast.
  • Uju kalda lähedal ja nii, et jalad alati põhja ulatuks! Ära ülehinda oma ujumisoskust. Kui peaksid ootamatult väsima või peaks tekkima lihaskramp või terviserike, ei satu sa madalas vees kohe uppumisohtu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles