Turism kosub vaikselt, usalduse taastumine võtab veel aega

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi vanast veetornist avaneb linnale kaunis vaade. Selle nautijaid jõuab tänavu suvel kohale ilmselt tunduvalt vähem kui varasematel turismihooaegadel.
Viljandi vanast veetornist avaneb linnale kaunis vaade. Selle nautijaid jõuab tänavu suvel kohale ilmselt tunduvalt vähem kui varasematel turismihooaegadel. Foto: Marko Saarm

Kuigi elu hakkab turismisektoris pisitasa endistesse rööbastesse veerema ja Viljandi on valmis külalisi vastu võtma, tuleb turismiedendajate hinnangul hakatuseks pilk pöörata oma inimeste peale.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli kinnitusel tuleb tagasi saada oma inimeste usaldus selleks, et nad hakkaksid taas väljas söömas ja näitustel käima.

«Oleme teinud tööd ka selle nimel, et eestlased hakkaksid meie poole liikuma: tulekul on Viljandist kõnelevad reisisaated nii teles kui raadios,» rääkis Kull. «See annab endalegi kindlust, et elu läheb edasi, kuigi kevad on olnud väga raske.»

Kull kinnitas, et hindab kõrgelt kohalikke majutus- ja turismiettevõtjaid, kes uksed raskel ajal lahti hoidsid, muutunud oludele ümber orienteerusid ning hakkasid pakkuma nii luugimüüki kui kojuvedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles