Ööklubid kipuvad keeldu rikkuma

Sakala
Copy
Ööklubides pidutsemine on praegu keelatud, sest neid peetakse kõrgendatud nakkusohuga kohtadeks. Terviseametini on jõudnud üheksa kaebust ööklubide kohta, kes ei pea piirangutest kinni.
Ööklubides pidutsemine on praegu keelatud, sest neid peetakse kõrgendatud nakkusohuga kohtadeks. Terviseametini on jõudnud üheksa kaebust ööklubide kohta, kes ei pea piirangutest kinni. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Valitsuse korraldusega kehtib Eestis endiselt ööklubide külastamise keeld, sest neid peetakse kõrgendatud nakkusohuga kohtadeks. Terviseamet tuletab meelelahutusasutuste omanikele ja omavalitsustele meelde, et ürituste korraldamisel tuleb kinni pidada 2 + 2 reeglist, sest COVID-19 nakkusoht ei ole kuhugi kadunud.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhataja Kadri Juhkami sõnul on pärast eelmise nädala kontrollkäike ning saabunud kaebusi tulnud algatada üle Eesti menetlusi meelelahutusasutuste suhtes, kus rikuti valitsuse korraldust, mis keelab ööklubides pidude pidamise. Keelust hoolimata on paljud sellised asutused ennast avanud ja pakuvad üritusi, mis reklaamide järgi justkui pole tavalised ööklubipeod ning millel on lubatud järgida ettevaatusmeetmeid.  "Tegelikkuses oli olukord kurb: põhimõtteliselt rikuti kõiki reegleid ning korraldajad ei teinud midagi, et seda olukorda parandada," ütles Juhkam.

Täna hommikuks on terviseametini jõudnud  üheksa kaebust ööklubide kohta, osa rikkujate suhtes on algatatud ka menetlus. Terviseameti meedianõuniku Eike Kingsepa kinnitusel ühegi Viljandi ööklubi kohta kaebust esitatud pole.

Vastavalt vabariigi valitsuse korraldusele nr 172 punkt 4 kehtib Eestis ööklubide külastamise keeld. "Ööklubi on reeglina koht, kus juuakse ja tantsitakse nõnda, et 2 + 2 reeglist ei jää midagi järgi – selline tegevus kujutab endast nakkusohtu, mida korraldaja ei saa ka parima tahtmise juures enam kõrvaldada. Soovime kõigile ürituste korraldajatele, omavalistustele ja külastajatele meenutada, et nakkusoht ei ole möödas ning meist igaühest sõltub edasise leviku ärahoidmine," ütles Juhkam.

Avaliku ürituse puhul kehtib nõue, et koos võivad viibida ja liikuda kuni kaks isikut ning teiste isikutega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad, välja arvatud koos viibiv ja liikuv perekond või juhul, kui töö või tegevuse iseloomu tõttu ei ole seda mõistlikult võimalik tagada.

Terviseamet tuletab meelde, et COVID-19 põhjustava kroonviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks tuleb endiselt hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda ja kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Kroonviirus levib nakkuslikult haigelt inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks peetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui 2 meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles