Pikalt treeningudieedil olnud teivashüppajad tegid esimese võistluse

Copy

Nii mõnigi Viljandi noor teivashüppaja sai pärast märtsis alanud sunnitud treeningpausi esimest korda teiba kätte võtta alles juuni hakul. Laupäeval aga pidasid noored kergejõustiklased Viljandi staadionil omavahel väikese võistluse.

Treener Ants Kuusik tõdes, et eriolukorra ajal viilhallis hüpata ei tohtinud ja kui staadion mais avati, oli teivashüppepaik veel liiga märg, et seal treenima asuda. Nii oligi mõni noor enne laupäevast võistlust teibaga teha saanud vaid ühe treeningu. Sellest hoolimata olid noored väga tublid ja mõni näitas pürgimist isikliku rekordi poole.

«Väga hästi! Läheb paremaks!» ergutasid treenerid Leho Estorn ja Ants Kuusik kordamööda oma hoolealuseid, kes Sakala ajakirjanike staadionil olemise ajal ründasid kõrgusi 2.50 ja 2.70 vahel. Võistlemas oli paarkümmend väga erinevas vanuses last. Poisse oli ehk pisut enam kui tüdrukuid.

Kuusiku sõnul oli eesmärk pidada omavahel väike võistlus, ehkki võidust tähtsam oli harjutada ning võistlusolukorda matkida. Ametlikult oli mõõduvõtt noorte hüppajate seeriavõistlus ning pärast teivashüpet võisteldi ka kaugushüppes.

Kuusik nentis, et enne juuli lõppu noortel võistlusi eriti polegi ja siis ootavad kohe ees Eesti meistrivõistlused. Vahepealsel ajal tehakse trenni ja minnakse ka Karksi-Nuia laagrisse.

Kohalikke võistlusi veidike siiski on. Juba on seljataga heitjate seeriavõistluse esimene etapp ja "TV 10 olümpiastardi" kohalik jõuproov ning spordiklubi Staier korraldab jooksjate seeriavõistlust.

Eriolukorra ajal said kergejõustiklased eelkõige joosta. Ants Kuusik rääkis, et ta viis paljudele oma hoolealustele koju kuuli, ketta ja oda, et nad võiksid neid oma kodusel põllul loopida. «Olin nendega telesilla kaudu ühenduses ja sain nõu anda. Kui lapsed tagasi trenni tulid, oli näha, et nad olid vahepeal ikka midagi teinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles