Suure-Jaani muusikafestival tuleb augustis

Üllar Priks
, reporter
Copy
Hetk 2017. aasta Suure-Jaani muusikafestivali avamiskontserdilt.
Hetk 2017. aasta Suure-Jaani muusikafestivali avamiskontserdilt. Foto: Marko Saarm

Kui paari nädala eest teatati Suure-Jaani muusikafestivali ära jätmisest, siis nüüd on selge, et see ikkagi toimub. Suure-Jaani muusikafestivali juhtlause on küll "Alusta suve Suure-Jaanis!", kuid üleilmse koroonapandeemia tõttu võib seda tänavu nimetada pigem kesksuve muusikafestivaliks, sest see leiab aset 18.–23. augustini.

Ajas kiirelt muutunud eri- ja hädaolukorra reeglite tõttu on plaanides ja kavas tulnud teha palju muudatusi. Festivali korraldajad soovivad pakkuda traditsioonilises kvaliteedis muusikaelamusi kohalikele ja valla külalistele, aga ka esinemisvõimalusi muusikutele. 23. festival tuleb ebatraditsioonilisel ajal, tavalisest väiksemas mahus, eestimaiste esinejatega ja osaliselt ka uutes esinemiskohtades. Lisaks tuleb järgida avalikele üritustele kehtestatud uusi reegleid.

Festivali täpne kava selgub lähiajal ja sellega saab tutvuda festivali kodulehel.

Põhja-Sakala vallavanem Hermann Kalmuse sõnul on sel aastal festivali korraldamise majanduslik risk suurem kui kunagi varem. "Me ei oska prognoosida, kas ja kui varmad on inimesed sündmusi külastama ja millised reeglid täpselt festivali toimumise ajal kehtivad. Sõltuvad need ju sellest, milliseks kujuneb konkreetne olukord haigestumiste kohta Eestis ja maailmas."

Festivali korraldustoimkonnale on lubanud abikäe ulatada rahvusvaheline Artur Kapi ühing, millega on ka varem koostööd tehtud. Lisaks vallale kuuluvatele suurematele ruumidele ja vallas asuvatele kirikutele, jõuavad festivalisündmused sel suvel kohalike turismiettevõtjate juurde. Korraldajad soovivad viia festivalikülalised Kildu ratsakeskusesse, Vanaõue puhkekeskusesse ja Energia tallu.

17. juunist, mil Suure-Jaani muusikafestival pidi algama, saab Suure-Jaani kirikus vaadata muusikapidudele tagasi vaatavat fotonäitust. Jaanus Siimu ja Margus Elizarovi pilte saab kiriku rõdul vaadata kogu suve. 

Juunikuus aset leidma pidanud festivalipassi saab kas tagasi müüa või kasutada järgmisel suvel. Ostetud passi saab tagasi müüa Suure-Jaani kultuurimajas selle lahtiolekuaegadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles