Ugala teatrimaja juurde istutati õunaaed

Margus Haav
, reporter
Copy
Arborist Piia Kivisild (vasakul) õpetab Kuldõuna auhinnad pälvinud publikulemmikutele Terje Penniele ja Aarne Sorole õunapuude istutamise nippe.
Arborist Piia Kivisild (vasakul) õpetab Kuldõuna auhinnad pälvinud publikulemmikutele Terje Penniele ja Aarne Sorole õunapuude istutamise nippe. Foto: Heigo Teder

Ugala teater lõpetas oma 100. hooaja teisipäeva ennelõunal vabas õhus. Üle anti publikupreemiad Kuldõunad ja istutati tulevase õunaaia tarbeks 26 õunapuud.

Publik hääletas Ugala 100. hooaja parimaks meesnäitlejaks Aarne Soro, kellele oli see seitsmes kord auhinda vastu võtta. Parima naisnäitleja Kuldõuna pälvis esimest korda Terje Pennie. Parimaks juubelihooaja uuslavastuseks valis publik ülekaalukalt Ringo Ramuli lavastuse "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus". Laureaatide auhinnad valmistas Külli Allikvee Heimtali loomestuudiost.

Ugala teatrile on õunad olnud läbi ajaloo olulise tähtsusega, asub ju teatrimajagi endise aiandi aladel ja see on igas mõttes viljakas pinnas kultuurtaimedele. Kuldseid õunu on aastaid pälvinud ka Ugala publiku lemmikud. 

Ugala juubelihooaja tähisena istutati täna teatrimaja kõrvale uhke õunaaed, mis on pühendatud inimestele, kes on juhtinud Ugala teatrit loomingulistel otsingutel aastatel 1920–2020. Selle aja jooksul on Ugala eesotsas olnud 26 loomingulist juhti, Armin Hundist Tanel Jonaseni, kes kõik on andnud oma panuse, et Ugala teater õitseks ja nauditavaid vilju kannaks.

Nende tehtud töö auks istutati õunaaeda 26 sammasõunapuud. Need on sügistalvised sordid, mille viljad valmivad hilissügisel. Kõik õunad, mis linnarahvast puudelt noppimata jäävad, leiavad tee Ugala teatrikohvikusse, kus neist valmistatakse teatrikülastajatele pakkumiseks hõrgutisi. Teatrirahvast aitas istutamisel ja sellele eelnenud ettevalmistusperioodil arborist Piia Kivisild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles