Folgifestivali asemel tuleb lossimägedes "Pärimusa 2.0"

Margus Haav
, reporter
Copy
Untsakad pole vahele jätnud ainsatki Viljandi pärimusmuusika festivali.
Untsakad pole vahele jätnud ainsatki Viljandi pärimusmuusika festivali. Foto: Valdo Ots

Viljandi pärimusmuusika festivali asemel peetakse tänavu suvel pidu nimega "Pärimusa 2.0", mis leiab aset 24. ja 25. juulil lossimägedes Teisel Kirsimäel. Mõlemal päeval on programm sama. 

""Pärimusa 2.0" annab ülevaate praegusest pärimusmuusika seisust. Üles astuvad noored ja veel tundmatud ning ka endale juba nime teinud muusikud, samuti legendi staatuses artistid," rääkis Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa. "Päeva alustavad Kukerpillid ja lõpetavad Untsakad, kes mõlemad olid kohal ka esimesel festivalil "Pärimusa"."

Korraldajate kinnitusel proovitakse lava sättida nii, nagu oli algusaja folkidel, ehk siis näoga Kaevumäe poole Kirsimäe müüri äärde. 

Esinevad Kukerpillid ja noored muusikud (Kelly Veinberg, Elina Kasesalu, Henrika Trave, Kerli Kislõi ja Tanel Sakrits), Juhan Uppin, Küla Kõlad (Lauri Õunapuu, Celia Roose ja Meelika Hainsoo), Puuluup, 3-4! (Arno Tamm, Ahto Abner, Lauri Kadalipp, Lee Taul ja Marti Tärn), Trad.Attack! ning Untsakad. 

Kontsert algab mõlemal päeval kell 14 ja kestab kella kaheni öösel. Mõlemaks päevaks on 800 pääset. Pääsmete müük algab 15. juunil kell 12 lehel viljandifolk.ee  ja Ticketeris. Tänavuse festivalipassiga kontserdipäevale ei pääse. XXVIII Viljandi pärimusmuusika festival peetakse tuleva aasta 22.–25. juulini.

Esimene "Pärimusa" peeti Viljandis 15. mail 1993 ning sellest muusikapeost kasvaski folgifestival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles