Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia maffia lõikab kriisist kasu

Itaalia majandusraskused tõukavad väikefirmad maffia rüppe, selgub organiseeritud kuritegevust analüüsinud ühenduse SOS Impresa ülevaatest. Selle järgi on maffiast saanud riigi suurim pank, mis imeb väikefirmad tühjaks. Kriisi tõttu süvenevad nende võlad ja maffia kasutab seda osavalt ära, sest pangad ei taha neile laenu anda.

SOS Impresa andmetel on organiseeritud kuritegevuse aastakäive umbes 140 miljardit eurot ja tulud üle 100 miljardi. Sellel on 65 miljardit eurot vaba raha, millest on võimalik firmadele laenu anda.

Briti peaminister ootab filmitegijailt kassahitte

Briti peaminister David Cameron soovitas kodumaistel filmitegijatel, kelle teostele osaks saava tunnustusega ei kaasne pahatihti kommertsedu, keskenduda pigem kassahittidele.

Filmitööstus toob Suurbritannia majandusele aastas sisse umbkaudu 4,2 miljardit naela, kuid enamiku sellest moodustab Harry Potteri filmide ja teiste Hollywoodi menuteoste edasimüügi õigusest saadav tulu.

Valitsus ootab muutust, saati et viimaste aastate menukid, nagu «Kuninga kõne» ja «Rentslimiljonär», valmisid suhteliselt väikese eelarvega, kuid osutusid ülimalt tulusaks.

«Meie ja Briti filmiinstituudi roll peaks olema võimaldada sellel sektoril muutuda veel dünaamilisemaks ja meelelahutuslikumaks, aidata Briti produtsentidel teha menukalt minevaid filme, mis võistleksid kvaliteedi ja mõjususe poolest parimate rahvusvaheliste toodetega,» ütles Cameron.

Iraanis tapeti tuumateadlane

Iraani pealinnas Teheranis hukkus eile hommikul auto­pommiplahvatuses 32-aastane tuumateadlane Mostafa Ahmadi Roshan, kes töötas uraanirikastustehases osakonnajuhatajana. Pealtnägijate jutu järgi sai surma ka üks juhuslik jalakäija ning teine, autos olnud inimene sai raskelt viga.

Teherani provintsi asekuberner Safarali Baratloo süüdistas plahvatuses sioniste ehk Iisraeli.

Eelmise aasta juulis lasti Teheranis maha Iraani aatomienergiaorganisatsiooniga seotud füüsikaprofessor tuumateadlane Da­riush Rezaei ning 2010. aasta novembris sai autopommiplahvatuses surma Teherani ülikooli tuumatehnoloogia osakonna professor Majid Shahriari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles