Rahvaliku hõnguga peen näputöö

Üllar Priks
, reporter
Copy
Muusikaline kollektiiv Pillikud ühendab endas džässi, folki ja poppi ning ammutab inspiratsiooni eesti keelest, loodusest ja rahvakultuurist.
Muusikaline kollektiiv Pillikud ühendab endas džässi, folki ja poppi ning ammutab inspiratsiooni eesti keelest, loodusest ja rahvakultuurist. Foto: Kretel Kuusk

Ikka on tore, kui noored muusikat teevad. Kui ma veel päkapikk olin, sai samuti kooli bändiruumis niheletud ja ettevaatlikult vana Vermona klahve koksitud. Toda veidralõhnalist kitsast staabikest jagas siis omavahel suisa kolm muusikakollektiivi.

Üks neist küttis J.M.K.E. lugusid kaverdada, teine oli võtnud vaevaks valmis kirjutada ühe omaloomingulise pala, mis rääkis Leningradi turul kartulite müümisest, ning mängis kõigil pidudel seda ainukest superhitti. Meie kui bändiruumi pesamunad proovisime kodumaistele popilugudele küüsi taha saada. Ühesõnaga indu jagus. Oskusi võib-olla mitte nii väga. Peamine oli, et kolm põhiduuri meeles püsiks ja niisama mööda linna ringi ei jõlguks. Pisukese feimi vastu polnud kellelgi samuti midagi, sullist muidugi ei julgenud unistada. Kui said ikka aula lavaservalt tüdrukule silma teha, oli taevas maa peale laskunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles