Viljandit esindavad teatrifestivalil tudengid

Margus Haav
, reporter
Copy
Eesti teatri festival "Draama" tuleb eeloleval sügisel Tartus.   
Eesti teatri festival "Draama" tuleb eeloleval sügisel Tartus.   Foto: Margus Ansu

Eesti teatri festivalil "Draama 2020" 8.–13. septembrini Tartus jõuavad lavale ka kaks Viljandi kultuuriakadeemias valminud lavastust: Johanna Anett Toomeli "A Place Called Unknown" ning Anumai Raska ja Katariina Undi "raska/unt/unt/raska".

Selleaastase festivali programmi ühe osa moodustavad Tartu teatrite küllakutsed teistele Eesti teatritele ning teise osa 2019. aasta teatriauhindade nominendid ja laureaadid. Lisaks on festivalil mõni tänavune lavastus ja üks esietendus. Kava on kokku pannud festivali juht ja kuraator Hedi-Liis Toome.

"Programmis väljendub Eesti teatri mitmekesisus: kohal on nii tudengid kui tänapäeva ja klassikalise teatri tipud. Festivali teemaks on ootamatult kujunenud küllatulek," rääkis ta. "Pärast kevadet, kui inimesed olid sunnitud nädalaid kodus istuma, on küllatulekust või -minekust saanud midagi erilist. Kuigi ka suvel on võimalik eritingimustel teatrisse minna, loodan, et just "Draama" on üks esimesi taaskohtumisvõimalusi nii saalis- kui lavalolijatele. Publik on teatritegemise eelduseks ning tartlaste ja lõunaeestlaste erakordselt suur huvi "Draama" festivali vastu on endiselt oluline põhjus, miks Eesti teatrid Tartusse peaksid külla tulema."

Teatri Must Kast kutsel jõuab Tartusse "Draamale" Sõltumatu Tantsu Lava ja Zuga Ühendatud Tantsijate koguperelavastus "2 + 2 = 22", Tartu Uus Teater on kutsunud Kanuti Gildi SAAL-i lavastuse "Lighter Than Woman", Vanemuine Eesti Draamateatri "Linnade põletamise" ning Karlova Teater VAT Teatri "Kosmilised saialilled". Kaks Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias valminud lavastust jõuavad festivalile Eesti Rahva Muuseumi kutsel.

Peale nende etenduvad "Draama" programmis veel Tallinna Linnateatri "Vihmausside elust", Kellerteatri "Emilie Sagée", Karlova Teatri "Minu haukuv koer", Theatrumi "See laps", VAT Teatri "Kauka jumal" ja Vanemuise "Naiste kool".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles