Teele murdunud puud andsid päästjatele tööd

Margus Haav
, reporter
Copy
Teele murdunud puud käivad kaasas iga tormiga. Foto on illustratiivne.
Teele murdunud puud käivad kaasas iga tormiga. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeva õhtul äikesega kaasas käinud tugev tuul murdis Viljandimaal mitmes vallas puid, osa neist langes teedele ja takistas liiklust.

Päästjad käisid äiksetormi tuultes murdunud puid teedelt eemaldamas kella 19.55 ja 20.15 ajal Mulgi vallas Ainja külas, kella 20.55 ajal Viljandi vallas Anikatsi külas, kella 21.20 ajal Viljandi vallas Tinnikuru külas, kella 22.02 ajal Põrga külas ning kella 22.15 ajal Mulgi vallas Tuhalaane külas.

Elektrilevi andmetel oli teisipäeval kella 9.30-ks Viljandi maakonnas 623 majapidamist ilma elektrita, põhiliselt asusid need Mulgi valla territooriumil. 

Kõige rohkem räsis äike Viljandi- ja Jõgevamaad ning Ida- ja Lääne-Virumaad. Viljandimaal kõrvaldab praegu rikkeid kaheksa, Viru- ja Jõgevamaal seitse meeskonda. Taastamistööd on ettevõtte teatel käinud terve öö ja jätkuvad seni, kuni kõik äikesetormist põhjustatud rikked saavad kõrvaldatud.

"Eestit tabanud äikesest sai mõjutusi 49 kesk- ja 20 madalpingeliini. Eeldatavasti saame suure osa praegu töös olevatest riketest kõrvaldatud lähitundidel. Meeskonnad tegutsevad täisvõimsusel, et kiired lahendused leida," rääkis Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

Juhul kui märkate mahakukkunud liine, hoidke neist kindlasti eemale ja teatage ohust rikketelefonil 1343.

Et ilmateenistus lubab ka tänaseks kohati äikest ja puhangulist tuult, soovitab Elektrilevi inimestel äikesekahju ennetada ja tormiks valmis olla. Elektroonikaseadmete kaitsmiseks tuleks need äikese ajal seinakontaktist eemaldada. Elektrilevi rikkemeeskonnad on tavapärasest suuremas valmisolekus, et äikesekahjule elektrivõrgus esimesel võimalusel reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles