Linnajuhid jätsid folgi­ korraldajale 25 000 eurot

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Igal aastal on folgipidu alanud sümboolselt sellega, et linnapea ulatab folgipealikule linnavõtme. Mullu said linnapea Madis Timpson (vasakul) ja folgipealik Ando Kiviberg seda tava harjumuspäraselt järgida, aga tänavu pole see võimalik. Küll aga sai linnavalitsus näidata festivalile oma toetust sellega, et jättis korraldamiseks antud raha tagasi küsimata.
Igal aastal on folgipidu alanud sümboolselt sellega, et linnapea ulatab folgipealikule linnavõtme. Mullu said linnapea Madis Timpson (vasakul) ja folgipealik Ando Kiviberg seda tava harjumuspäraselt järgida, aga tänavu pole see võimalik. Küll aga sai linnavalitsus näidata festivalile oma toetust sellega, et jättis korraldamiseks antud raha tagasi küsimata. Foto: Gerthrud Grents

Viljandi linnapea Madis Timpsoni kinnitusel ei tekkinud linnavalitsuses Eesti pärimusmuusika keskuse taotlust arutades mingit vaidlust ning olenemata asjaolust, et folgifestivali tänavu ei tule, jääb linna antud 25 000 eurot keskusele alles.

«Minul ei jätkunud südant «ei» öelda ning ka teised linnavalitsuse liikmed olid samal seisukohal,» sõnas Timpson. «Eesti pärimusmuusika keskus on linnale väga oluline ning ajal, mil riik on oma toetusi aasta-aastalt vähendanud, oleme meie seda tõstnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles