Pärimusmuusika keskus soovib linnalt folgiks saadud tegevustoetuse endale jätta

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi pärimusmuusika festival moodustab peaaegu poole kogu pärimusmuusika keskuse eelarve mahust ning selle ärajäämise tõttu on keskus raskes seisus. Pärimusmuusika aida saal seisab aga praegu tühjana, sest seal ei korraldata praegu mingeid üritusi.
Viljandi pärimusmuusika festival moodustab peaaegu poole kogu pärimusmuusika keskuse eelarve mahust ning selle ärajäämise tõttu on keskus raskes seisus. Pärimusmuusika aida saal seisab aga praegu tühjana, sest seal ei korraldata praegu mingeid üritusi. Foto: Peeter Kümmel

Pärimusmuusika keskusele tähendab pärimusmuusika festivali tavapärasel kujul ärajäämine suurt kaotust, sest just sellest üritusest sõltub organisatsiooni majanduslik seis. Pärimusmuusika keskus on saanud Viljandi linna 2020. aasta eelarvest 45 000 eurot tegevustoetust. Sellest 25 000 eurot oli mõeldud just festivali korraldamiseks. Et kriisi tõttu on keskus majanduslikes raskustes, palub ta linnalt, et saaks 25 000 eurot endale jätta.

Viljandi pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa saatis neljapäeval linnavalitsusele kirja, milles selgitab, kuidas praegu keskus rahaliselt hakkama saab ning miks on iga toetus oluline. «Kuna omatulude ja ettevõtlustulude teenimine aitab katta nii püsikulusid kui ka tegevuskulusid, siis nende märkimisväärse vähenemise tõttu on organisatsiooni majanduslik seis väga raske,» nentis Noormaa kirjas.

Kirjas on välja toodud, kuidas festivalile planeeritud 25 000 eurot tahetakse kasutada. 15 000 eurot läheks kontsertide korraldamisega seotud lava- ja tehnikarendi ning turvakulude katteks. Ülejäänud 10 000 eurot saaks kasutada pärimusmuusika aida tegevuskuludeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles