Eksperdid usuvad, et Kolmeksi töötaja oli viirusekandja, aga paranes kiirelt (1)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kui inimene saab algul positiivse tulemuse ja mõne päeva pärast negatiivse, siis võib see olla tingitud asjaolust, et hiljem viiruse osakesi enam organismis polnud.
Kui inimene saab algul positiivse tulemuse ja mõne päeva pärast negatiivse, siis võib see olla tingitud asjaolust, et hiljem viiruse osakesi enam organismis polnud. Foto: Sergei Karpukhin (TASS)

Terviseameti, koroonaviiruse analüüsimist koordineerivate ekspertide ja Tartu ülikooli teadlaste ühisel hinnangul ei olnud nädal tagasi Viljandis ühele Kolmeksi tehase töötajale antud SARS-CoV-2 diagnoosis midagi ekslikku ning neli päeva hiljem tehtud kordusproov näitas, et inimene sai vahepealse aja jooksul terveks.

Pärast seda, kui ühel töötajal leiti riikliku juhuvaliku alusel tehtud proovide käigus koroonaviirus, suleti tehase üks osakond ja koju saadeti 90 inimest, kahenädalasse karantiini pidid jääma kaheksa. Neli päeva hiljem tehtud kordusproov osutus negatiivseks, mis Kolmeksi juhataja Leho Haldna hinnangul seab kahtluse alla analüüsimise usaldusväärsuse ning rakendatud meetmete mõtestatuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles