Insener, kes ammutab jõudu koostegemise energiast

Üllar Priks
, reporter
Copy
Staažikas laulumees Margus Rekor koos kaasvõitlejatega 2019. aasta üldlaulupeo rongkäigu starti ootamas.
Staažikas laulumees Margus Rekor koos kaasvõitlejatega 2019. aasta üldlaulupeo rongkäigu starti ootamas. Foto: Erakogu

Peenmehaanika inseneri haridusega Margus Rekor juhib üht maakonna tehast ning suure osa vabast ajast pühendab ta seltsitegevusele. Võiks ju arvata, et täpse silma ja kiire mõtlemisega mees nokitseb mingit peenemat näputööd, aga ei. Tema võtab teiste omasugustega rivvi ja lööb hääle valla. Sedasi juba koolipoisieast alates.

Pärit on Rekor ühest Ida-Virumaa pisikesest talust. «Jõhvi oli 13 kilti ja Iisakusse samuti. Olin ikka täielik maapoiss. Isa oli kolhoosis autojuht ja ema ametilt õmbleja. Kodus olid loomad ja nendega asjatati täpselt nii, nagu see Vene ajal just parasjagu võimalik oli,» meenutab ta.

Mõlemad tema vanemad käisid ka laulukooris ning neilt on ta pärinud oma musikaalsuse. Tegelikult on ta isegi neli aastat muusikakoolis akordionit õppinud, aga linnas käia oli liiga keeruline. Noodist lauljaks Rekor end ei pea. «Seda ikka jagan, et kui noodid lähevad ülespoole, tuleb kõrgemalt laulda, ja vastupidi. Ning harmooniataju on mul hea: leian oma õige koha teiste partiide vahel ilusti üles.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles