Muinsuskaitseamet ootab preemiate kandidaate

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Park hotell sai 2018. aastal tunnustuse muinsuskaitsealal või selle kaitsevööndis hästi taastatud hoone eest.
Park hotell sai 2018. aastal tunnustuse muinsuskaitsealal või selle kaitsevööndis hästi taastatud hoone eest. Foto: Elmo Riig

Muinsuskaitseamet kutsub üles esitama muinsuskaitse aastapreemiate kandidaate. Eelmisel aastal sai Viljandimaal preemia Tartu tänaval asuv uus SEB panga hoone ja üle-eelmisel aastal Viljandi Park hotell.

Muinsuskaitseameti kommunikatsiooniosakonna spetsialisti Triin Reidla saadetud pressiteates on kirjas, et preemiakandidaate saab esitada üheksas kategoorias: hästi restaureeritud ehitis, hästi taastatud hoone muinsuskaitsealal või kaitsevööndis, uusehitis ajaloolises keskkonnas, aasta leid, aasta tegu, pärandi tutvustaja, pärandihoidja, parim uurija ja restauraator. Preemiasaajad valib žürii, kuhu kuuluvad muinsuskaitseameti esindajad ja pärandivaldkonna eksperdid väljastpoolt.

Teates kirjutatakse, et uuendusena saavad tänavu kandidaate esitada kõik soovijad. Muinsuskaitseameti peadirektori Siim Raie sõnul oli muudatuse ajend soov kaasata pärandi omanikke ja kogukonda laiemalt. "Viimastel aastatel on oluliselt kasvanud huvi kultuuripärandi vastu ning samuti aktiivsete osalejate hulk kogukondades. Muinsuskaitseameti jaoks on oluline vaadata pärandit laial pilgul ning seetõttu on muinsuskaitse aastapreemiate kandidaatide esitamise võimaluse andmine kõigile soovijaile meie jaoks väga oluline," selgitas Raie.

Tähtaeg on 31. juuli ning aastapreemiad antakse kätte oktoobris muinsuskaitseameti sünnipäevapeol.

Eelmisel aastal sai Viljandimaalt preemia Tartu tänavale ehitatud SEB uus pangahoone ning üle-eelmisel aastal tunnustati vanasse hoonesse elu sisse toonud Viljandi Park hotelli.

Kandidaadi esitamiseks tuleb täita vorm siin.

Eelmisel aastal pälvis preemia SEB panga uus hoone, mis muinsuskaitse hinnangul sobitub hästi ajaloolisesse keskkonda.
Eelmisel aastal pälvis preemia SEB panga uus hoone, mis muinsuskaitse hinnangul sobitub hästi ajaloolisesse keskkonda. Foto: Marko Saarm
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles