Saksa poekett hakkab Viljandis liiklust uurima

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Liiklusloenduriga on Viljandis autode liikumist uuritud ka varasematel aastatel.
Liiklusloenduriga on Viljandis autode liikumist uuritud ka varasematel aastatel. Foto: Marko Saarm

Kolm aastat Eestisse laienemist kavandanud Saksamaa odavpoodide kett Lidl hakkab Viljandis liiklustihedust uurima. Esialgu pole teada, millistel tänavalõikudel ta seda teeb, ja Viljandisse poe rajamist ettevõte ei kinnita.

"Liiklussagedust mõõdetakse mitmes kohas üle linna, kuid poe rajamisest on veel liiga ennatlik rääkida," oli Lidl Eesti esindaja Katrin Seppeli lühike vastus Sakala päringule.

Sel nädalal saatis ettevõte Viljandi linnavalitsusele kirja, milles andis teada, et on tellinud siin mitmel tänaval liiklussageduse mõõtmise. Voolikutega mõõtmine algab 4. juunil ja kestab nädal aega, ühel linna ristmikul tehakse mõõtmistööd kaameraga.

Täpseid kohti ettevõtte esindaja kirjas ei nimeta, küll aga lubas need avaldada, kui linn peaks huvi tundma. Lisaks lubas Lidl Eesti jagada liiklussageduse uuringut linnavalitsusega.

Viljandi linnavalitsuse teedespetsialist Heikki Teearu ütles, et tema ei tea, kus liiklussagedust mõõdetakse, aga ta lubas ettevõttele täpsustava küsimuse esitada.

Lidl kaalus Viljandisse laienemist ka enam kui kümme aastat tagasi ning siis soetati Uku, Tallinna ja Jakobsoni tänava vahele isegi kinnistu, kuhu pood rajada. Eelmise majanduskriisi ajal vajutati aga Saksamaal Eestisse laienemisele pidurit ning kõik kinnistud müüdi Tallinna Kaubamajale.

Praegu Lidl Eestil Viljandis poe rajamiseks kinnistut ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles