Priit Pedajas alustas Ugalas suvelavastuse "Katkuhaud" proove

Margus Haav
, reporter
Copy
Priit Pedajas toob Ugalas lavale Ene Mihkelsoni mitme auhinnaga pärjatud ajaloolise romaani "Katkuhaud".
Priit Pedajas toob Ugalas lavale Ene Mihkelsoni mitme auhinnaga pärjatud ajaloolise romaani "Katkuhaud". Foto: Heigo Teder

Esmaspäeval algasid Ugala teatris suvelavastuse "Katkuhaud" proovid. Ugala 100. hooaja lõppakordina toob lavastaja Priit Pedajas publiku ette Ene Mihkelsoni mitme auhinnaga pärjatud ajaloolise romaani "Katkuhaud", mida on tihti võrreldud Sofi Oksaneni "Puhastusega".

7. augustil Ugala teatri väikeses saalis esietenduvas lavastuses mängivad Luule Komissarov, Kadri Lepp, Aarne Soro, Vilma Luik, Marika Palm, Tarvo Vridolin, Garmen Tabor ja Merle Liinsoo. Lavastuse kunstnik on Pille Jänes.

Üle pika aja kohtuvad kaks naist, kelle põimunud elusaatustes on peidus üks saladus. Kui loo peategelane oli kuueaastane, võttis tädi Kaata ta enda juurde elama. Nüüd, aastakümneid hiljem asub ta 80-aastase tädi ja seejärel oma ema Sanna mälestuste jahile. Iga uus külaskäik erakuna elava Kaata juurde avab kiht kihi haaval kunagi toimunud sündmusi, keerulise aja pinevaid suhteid ning põhjusi, miks on minevikus juhtunust seniajani rangelt vaikitud. Kuidas leida vastuseid ja anda hinnanguid ajale, mil iga sammu pidi põhjalikult kaaluma? Ajale, mis nüüd sõrmede vahelt laiali pudeneb, sest sellest pole senini tahetud rääkida.

Peale proovidega alustamise avas Ugala taas uksed publikule. Esmaspäevast on jälle lahti kassa ning esimesel päeval käis mitukümmend piletiostjat. Samuti ootab esmaspäevast külalisi oma avarale rõduterrassile Ugala teatrikohvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles