Toiduvõrgustik tekitas suurt huvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud talunikud olid välja pannud oma kauba näidised, nii et huvilised said neid pauside ajal uurida.
Paljud talunikud olid välja pannud oma kauba näidised, nii et huvilised said neid pauside ajal uurida. Foto: Liisi Seil

Paljud toiduvõrgustiku Otse Tootjalt Tarbijale ehk OTT esimesel kohtumisel osalejad kinnitasid, et kohalike talusaaduste ostmise või müümise kõrval soovivad nad toetada maaelu säilimist.

Männiku metsatalu parkla oli pühapäeval autosid täis: kohale oli tulnud üle poolesaja põllumajandussaaduste tootja ja tarbija. Kõik nad olid huvitatud Viljandimaal pead tõstvast liikumisest, kus kohalikud talusaadused jõuavad otse tootjalt tarbijale.

Et säärane organiseeritud toiduvõrgustik on Viljandimaa inimestele veel üsna võõras, tutvustasid seltsingu OTT eestvedajad Prantsusmaa näitel selle süsteemi põhimõtteid.

Selgitava osa järel said ennast tutvustada kõik 33 tootjat, kes olid võrgustikus juba registreerunud või uudistajana kohale tulnud. Paljud talunikud olid välja pannud oma kauba näidised, nii et huvilised said neid pauside ajal uurida ja proovida.

Kohtumise lõpuks lepiti kokku, et toiduvõrgustiku kaubakohtumised hakkavad aset leidma Viljandi turu esises parklas neljapäeviti kell 17.30. Seal jagavad tootjad laiali kauba, mis on neilt lepingute järgi varem tellitud ja mille eest on juba makstud.

Toiduvõrgustiku eestvedaja Anu Johani sõnul sõlmiti pühapäeval umbes 80 lepingut, millest paljud vajavad veel paberil vormistamist.

Huvilised saavad võrgustikuga  liituda igal ajal OTT-i blogi kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles