Metsapõleng sai alguse elektriliinile kukkunud puust

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandimaal Mulgi vallas Sudiste külas põles mets. Tulele õnnestus paari tunniga piir panna.
 
Viljandimaal Mulgi vallas Sudiste külas põles mets. Tulele õnnestus paari tunniga piir panna.  Foto: Elmo Riig

Sudistes pühapäeval puhkenud metsapõleng sai alguse tugeva tuulega murdunud ja elektriliinile kukkunud puust. Puruks rebitud elektriliinid süütasid maastiku ja metsa. Pühapäeval kell 10.23 sai häirekeskus teate, et Viljandimaal Mulgi vallas Sudiste külas põleb mets. Tuli saadi tugeva tuulega võideldes kiiresti kontrolli alla ja sama päeva kella 14-ks oli põleng likvideeritud.

Sudistes pühapäeval puhkenud metsapõleng sai alguse tugeva tuulega murdunud ja elektriliinile kukkunud puust. 

Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Tambet Vodi kinnitas, et põleng oli hektari suurusel alal, päästjad kustutasid mitu tulepesa ning tegevuse muutis keeruliseks tugev tuul.

"Õnneks tulime kustutustöödega vaatamata kõigele kiiresti toime, meie kasuks rääkis see, et seal sai pinnasel normaalselt liikuda, tegemist oli liinide aluse maaga, kuhu ligipääs oli tagatud," selgitas Vodi. "Kustutada tuli kaht eraldi tulekollet, ühe suurus oli umbes 0,7 hektarit ja teine oli 0,2 hektari suurune."

Päästekomandod olid saabunud Mustlast, Abja-Paluojast, Kilingi-Nõmmest, Tõrvast, Suure-Jaanist ja Viljandist. Lisaks Viljandimaa päästjatele tuli kohale abiväge Pärnu- ja Valgamaalt, samuti olid kohale toodud suured ATV-d, mis on maastikul kustutamiseks väga efektiivsed.

Võrreldes nädalavahetusel möllanud Klooga raba ja Pärnumaa põlengutega saadi Sudistes tulele piir pandud märksa kiiremini. 

"Klooga saadi pühapäeva õhtuks kontrolli alla, Pärnumaal aga aetakse tulekoldeid veel esmaspäevalgi taga, sinna rabasse on ligipääs keerulisem," märkis Vodi. "Sudiste põleng avastati ka piisavalt kiiresti enne kui ta oleks kaugemale jõudnud levida."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles