"Lapse suur tegu". Noor füüsikahuviline sai presidendilt maineka preemia

Alice Lokk
, reporter
Copy
25. mail jagas president Kersti Kaljulaid Kadriorus tunnustusahindu "Lastele ja lastega". Koos president Kersti Kaljulaidi ja õiguskantsler Ülle Madisega seisab pildil preemiasaaja Bert Siimon.
25. mail jagas president Kersti Kaljulaid Kadriorus tunnustusahindu "Lastele ja lastega". Koos president Kersti Kaljulaidi ja õiguskantsler Ülle Madisega seisab pildil preemiasaaja Bert Siimon. Foto: MATTIAS TAMMET

Ülemöödunud nädalal jagas president Kersti Kaljulaid Kadriorus tunnustusauhindu "Lastele ja lastega", millega tõstetakse esile inimesi, kes on oma tööde ja tegemistega Eesti laste ja perede elu positiivselt mõjutanud. Preemia "Lapse suur tegu" sai füüsikahuviline Viljandi noormees Bert Siimon, kes on kaks aastat juhendanud esimese klassi laste robootikaringi.

18-aastane Viljandi gümnaasiumi abiturient Bert Siimon õpib matemaatika-füüsika eriklassis ja on maast madalast tundnud suurt huvi reaalainete vastu. Taibukate teaduskooli astus Siimon kaheksandas klassis ja omandab seal lisaõpet reaal- ja loodusainetes.

Presidendi kantselei kirjelduses on välja toodud, et Bert Siimon juhendab Jakobsoni kooli esimese klassi laste robootikaringi "Nutikad robootikud" tõelise entusiasmiga ning väikeste laste edenemise ja arengu heaks on ta valmis loobuma kasvõi puhkepäevadest ja unetundidest. Vanemad ja lapsed hindavad väga noore õpetaja teadmisi, oskusi, suurt südant ja mõistvust. Robootikaring ühendab programmeerimise, loodusteadused, matemaatika ja masinaehituse ning on hüppelaud robootika põhitõdede tutvustamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles