Viirus sundis Kolmeksis ühe tsehhi jagu inimesi koju

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Kolmeks pidi neljapäeval ühe tsehhi töötajad koju saatma, sest nende seas tuvastati ühel koroonaviirus.
Kolmeks pidi neljapäeval ühe tsehhi töötajad koju saatma, sest nende seas tuvastati ühel koroonaviirus. Foto: Elmo Riig

Kolmapäeval koroonaviiruse diagnoosi saanud Viljandimaa inimene on masinatootja Kolmeks töötaja ning pärast terviseametiga nõupidamist saatis ettevõte neljapäeval tehasest ühe tsehhi töötajad koju.

Viljandis Planeedi tänaval asuva aktsiaseltsi Kolmeks juhataja Leho Haldna ütles, et tema sai nakatumisjuhtumist teada terviseametilt neljapäeva hommikul. "Terviseamet teatas sellest faktist ja selgitas, et viiruseosakesed hävivad 72 tunni jooksul ja on vaja teha desinfitseerimine. Selle info põhjal panime ühe osakonna kinni ja saatsime inimesed koju," rääkis Haldna. Tema sõnul oli positiivse diagnoosi saanud nakatunu tööl olnud kõigil varasematel päevadel, kuid haigusnähte tal juhataja teadmist mööda ei olnud, sest ettevõttes kehtib kord, et tõbiseid inimesi tööle ei lubata.

Terviseameti juhiste kohaselt peaksid kõik nakatunuga kokku puutunud kolleegid pöörduma nüüd oma perearsti poole ning kokkupuutest teada andma. Haldna kinnitas, et töö, mida nakatunu tegi, oli individuaalne ja nende tehases on kõikidel töökohtadel olnud võimalik hoida vähemalt kahemeetrist vahet.

Haldnal oli terviseametiga koostöö kohta öelda vaid kiidusõnu ja ta lisas, et talle anti väga konkreetset nõu, kuidas edasi toimida. Kohapeal käis ka terviseameti inspektor. "Ta vaatas üle ja leppisime kokku, kus veel desinfitseerida ning kõik asjad said selgeks. Ebameeldivas olukorras oli meeldiv kontakt," nentis ta.

Haldna ütles, et osakonna sulgemine ettevõttele märkimisväärset majanduslikku kahju ei põhjusta, sest praeguses majandusolukorras ei ole neil palju tellimusi ja seetõttu pidid nii homme kui ka nädalavahetus olema vabad.

Enne kolmapäevast juhtumit diagnoositi Viljandimaal viimati koroonaviirus enam kui kuu aega tagasi ning alatest märtsi keskpaigast kuni nüüdseni on maakonnas avastatud 24 nakatunut. Kolmapäeval diagnoositi Eestis 11 uut juhtumit ja neljapäeva hommikul vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 30 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles