Vanur pidas kesklinnas prügisse mattunud kassikolooniat

Eget Velleste
, reporter
Copy
Õudustemajana kirjeldatud hoones elas 20 kassi, kes praeguseks on kõik ära päästetud. Kasside omanik oli pensionärist naine Heldi, kes käis mõned korrad nädalas kasse toitmas.
Õudustemajana kirjeldatud hoones elas 20 kassi, kes praeguseks on kõik ära päästetud. Kasside omanik oli pensionärist naine Heldi, kes käis mõned korrad nädalas kasse toitmas. Foto: Janika Kangus

Viljandi kesklinnas asuvas hoones elas aastaid omaenda kõntsa sees metsik kassikoloonia. Loomade olemasolust teadsid paljud, kuid nende rasket olukorda ei adunud ei naabrid ega ametnikud.

Aastate jooksul väljaheidetest ja tõenäoliselt kasside maistest jäänustest tekkinud möödapääsmatu hais, kogu põrandaala kattev meetrikõrgune plekkpurkide kiht ning kogu laga keskel ligi 20 arstiabi vajavat kassi. Nõnda kirjeldas Viljandis Jakobsoni tänav 35a majas pesitsenud kasside eluolu kohapeal käinud mittetulundusühingu Cats Help vabatahtlik Janika Kangus.

Olgu öeldud, et need kassid ei olnud hooldajata, sest käest läinud loomapidamisega tegeles pensionär Heldi, kes käis vurrulisi regulaarselt toitmas. Sakalale ta kommentaare jagada ei soovinud ning ka tema perenimi jäi toimetusele saladuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles