Sõlmitud leping ei päästnud. Vald ei lase ehitajat vallamaja rajama

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Jaanuaris tegid vallatöötajad eesotsas vallavanem Alar Karuga (keskel) kunagises vallamajas suurpuhastust, et hoone ehitajale üle anda. Ehitus jääb aga ära.
Jaanuaris tegid vallatöötajad eesotsas vallavanem Alar Karuga (keskel) kunagises vallamajas suurpuhastust, et hoone ehitajale üle anda. Ehitus jääb aga ära. Foto: Marko Saarm

Ehitusfirma Silindia juht Toomas Perve tunnistas, et tema töökogemuses pole olnud seni juhust, kus mõni vald või linn on töö üles öelnud pärast seda, kui ehitusleping on sõlmitud. Nüüd kavatseb Viljandi vald seda kolmapäeval teha ning Viiratsisse jääks vallamaja ehitamata.

Mida juba sõlmitud lepingust ilma jääv ehitusettevõtja sellisest mõttest arvab, jättis ta enda teada. «Ma ei taha seda kommenteerida,» sõnas ta. Tegelikult pidanuks kaks miljonit eurot maksev ehitus praegu juba käima, nüüd aga ootab Silindiat 2400 euro suurune hüvitis nende tööde eest, mis olid ehituse ette valmistamiseks juba tehtud.

Viljandi vallavanem Alar Karu tunnistas, et temagi pole kunagi varem pidanud ühtegi ehituslepingut sellises staadiumis lõpetama. Aga kunagi varem pole tema sõnul Eesti vallad ja linnad pidanud nii äkki saabunud kriisi ületama hakkama. «2008. aastal tuli kriis hiilivalt. Esmalt maailmas, siis Tallinnas ja viimaseks jõudis kohalikesse omavalitsustesse, aga see kriis tuli päevapealt,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles