Politsei nädalavahetus: joobes juhid, lähisuhtevägivald ja äkksurm Konsumis

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Politsei
Politsei Foto: Elmo Riig

Möödunud nädalavahetus möödus Viljandi politseinikele töiselt ja kokku teenindati 49 väljakutset.

Sõidukijuhtide kainust kontrolliti 161 korral ning seejuures tabati kuus autojuhti, kes olid alkoholiga liialdanud. Kolm sõidukijuhti olid rooli taha istunud kriminaalses joobes.

Reedel tabas Männimäe Konsumi kauplust külastanud 75-aastast meest poes ilmselt terviserike, mille tagajärjel ta suri kohapeal. Poes olid kohal politsei ja kiirabi, Konsum suleti juhtunu tõttu ajutiselt. Eaka mehe täpne surma põhjus selgitatakse ekspertiisis.​

​Neljal korral reageerisid politseinikud ka teadaannetele lähisuhtevägivalla kohta ning ühel juhul tabati alkoholi tarvitanud alaealine.

Kui vaadata eriolukorra perioodi, siis nädalate lõikes on politsei pressiesindaja Kerly Virga sõnutsi politseile lähisuhtevägivallast teatamiste arv kõikunud. Kui võrrelda eriolukorra perioodi eelmise aasta sama ajaga, siis võib käesoleval aastal märgata väikest tõusu.

Eriolukorra perioodil 12. märtsist kuni 17. maini laekus politseile 2985 teadet lähisuhtevägivallast. See on veidi enam kui aasta tagasi täpselt samal perioodil, kui tuli tegelda 2969 väljakutsega.

„Kui rääkida pikemast perioodist, siis on viimastel aastatel lähisuhtevägivallast teadaandmine kasvanud, sest sellest räägitakse rohkem ja inimesed on teadlikumad. Ka võrreldes eelmise aastaga on sel aastal kokkuvõttes olnud politseile lähisuhtevägivallast teadaandmisi veidi rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.”

Kui eelmisel aastal teavitati 1. jaanuarist 24. maini 6365 lähisuhtevägivalla juhtumist, siis tänavu on samal ajaperioodil teavitamisi 6556. Tõus on seega ligi kolm protsenti.

Viljandimaal juhtunust on teateid aga vähem olnud. Eelmisel aastal anti aasta algusest kuni 24. maini teada 222 lähisuhtevägivalla juhtumist, sel aastal 216 korral. Ka eriolukord möödus Viljandimaal rahulikumalt kui eelmine aasta, sest eelmisel aastal oli eriolukorra perioodil 99 sellesisulist väljakutset, tänavu 84.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles