Sahad pole igale teele jõudnud

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki ilmavaatlusjaamade andmete järgi oli eile Viljandimaal kohati kuni 14 sentimeetrit lund, pole kõik vallad teedelt lund lükkama hakanud.

«Oleme küll piiri peal, aga loodame veel lükkamiseta hakkama saada,» sõnas Viljandimaa suurima valla, Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu. «Kõik autod on seni läbi pääsenud.»

Aavasalu sõnul on vallateedel seatud normid nii, et kui maal on lund alla kümne sentimeetri, siis seda lükkama ei pea. Linnas on normiks seitse sentimeetrit. Lumi on lükkamata vaid vallale kuuluvatel teedel. Riigimaanteede eest hoolitseb kõikjal Viljandimaal aktsiaselts Sakala Teed, kes puhastab suuri teid pidevalt ja teeb ka libedusetõrjet.

Aavasalu selgituse kohaselt soovib Suure-Jaani vald tänavu talihoolde pealt kokku hoida nii palju kui võimalik, sest eelmised kaks väga lumerohket talve on kassa ära kurnanud. Kahel suvel pole vallas teid parandatud ning et lõppenud sügis oli vesine, ei pääsenud ka teehöövlid tööle ja veel eelmisel nädalal olid Suure-Jaani vallateed väga auklikud.

«Enne lume tulekut oli olukord ikka väga halb,» tunnistas Aavasalu.

Ka Karksi vallal ei jätkunud raha, et suvel endale kuuluvaid teid parandada, ning sügiseks olid need väga auklikud. Erinevalt Suure-Jaanist on aga Karksi sel talvel oma teed korra lahti ajanud.

«Kartsime, et muidu tekivad suured rööpad. Lumi hakkas juba auto kõhtu kraapima,» ütles Karksi vallavanem Arvo Maling. Tema kolleeg Tõnu Aavasalu avaldas lootust, et tänaseks prognoositud sula teeb teed nii puhtaks, et rööpaid ei tekigi.

Põhja-Viljandimaal sõitva bussifirma MTG kohalik juht Tõnu Naar ütles, et seni pole ta oma bussijuhtidelt liiga lumiste teeolude kohta infot saanud. «Kõik bussid pääsevad läbi,» kinnitas ta.

Kui valdades lähevad konkursi korras valitud firmad teedelt lund lükkama kohe, kui vallavalitsus selle tellib, siis Viljandis on kord teine. Linnal on sõlmitud leping Veolia Keskkonnateenustega, kelle ülesanne on hoolitseda teede eest aasta läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles