Mänguväljakute kontroll muutus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljakute atraktsioone hakatakse üks kord aastas ankeedipõhiselt kontrollima.
Mänguväljakute atraktsioone hakatakse üks kord aastas ankeedipõhiselt kontrollima. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üleeilsel Viljandi linnavalitsuse istungil otsustati, et edaspidi kontrollitakse linna avalikus ruumis ja lasteaedade juures asuvaid mänguväljakuid kord aastas, 15. aprillil.

Mänguväljaku atraktsioonide hindamiseks võetakse kasutusele ankeet.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla selgitust mööda tahetakse sel moel saada parem ülevaade linna mänguväljakute seisukorrast. Ta tõi välja, et seadustes mänguväljakute üldisest korrast juttu pole ning ühtse kontrollisüsteemi töötab linn välja oma initsiatiivil. Aluseks on võetud tarbijakaitse käsiraamat ja põhipunktid, mille järgi hinnatakse atraktsioonide vastavust nõuetele, pärinevadki sealt.

Majandusameti juhataja selgitas, et lasteaiad hakkavad edaspidi pidama mänguväljakute kohta raamatut, millesse kannavad nende seisukorda puudutava teabe. Nii on kontrollkäiku tehes võimalik uurida, kas kõik möödunud korral avastatud puudused on kõrvaldatud. Ühtlasi on võimalik sissekannete põhjal tuvastada muid kahe kontrolli vahel tehtud muudatusi.

Korteriühistu territooriumil asuvate mänguväljakute puhul suheldakse Maidla sõnul kinnistu haldajaga, linna maal asuvaid atraktsioone hakatakse korrastama aga tema enda suuniste järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles