Traditsiooniline Suure-Jaani muusikafestival jääb tänavu ära

Priscilla Õmblus
Copy
Ülemaailmse koroonapandeemia tõttu otsustati tänavune Suure-Jaani muusikafestival ära jätta.
Ülemaailmse koroonapandeemia tõttu otsustati tänavune Suure-Jaani muusikafestival ära jätta. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala vallavalitsus otsustas tänavuse Suure-Jaani muusikafestivali koroonakriisist tingituna ära jätta. Festival oleks pidanud toimuma enne jaanipäeva, 17.–23. juunini. 

Vallavanem Hermann Kalmus nentis, et festival vaid kuu pärast eriolukorra lõppu, kui kehtivad piirangud avalike ürituste korraldamisele, oleks sobimatu. "Meil ei ole mingit tahtmist riskida festivali külastajate ja esinejatega. Me ei taha eksperimenteerida ega riskida võimalusega, et Suure-Jaanist saab alguse uus viirusepuhang. Paljude välisesinejate puudumise tõttu oleks väga lühikese aja jooksul tulnud oluliselt muuta ka festivali kava," rääkis ta. "Festivali sügisesse viia ei oleks võimaldanud selle formaat – on ju tegemist suvise festivaliga."

23. korda aset leidma pidanud festivalile oli oodata mitut esinejat Venemaalt: viiuldajaid Aleksei Lundinit ja Anna Laukhinat, Moskva Sretenski mungakloostri koori ning Rimski-Korsakovi-nimelise Peterburi riikliku konservatooriumi sümfooniaorkestrit dirigent Aleksei Vassiljev juhtimisel. Kavas oli esimene rahvusvaheline viiuldajate konkurss.

Nüüd aga avatakse 17. juunil, päeval, mil festival pidi algama, Suure-Jaani kiriku orelirõdul festivalile tagasi vaatav fotonäitus ja see jääb avatuks kogu suveks. Fotode autorid on Jaanus Siim ja Margus Elizarov.

Festivali passi omanikel on kaks võimalust: see tagasi müüa või kasutada seda järgmise suve festivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles