Käsipalluritel jäävad sel hooajal meistritiitlid ja medalid jagamata

Priscilla Õmblus
Copy
Eesti käsipalliliit otsustas lõppeval hooajal 2019/2020 kõigis vanuseklassides meistritiitlid ja medalid välja andmata jätta. Samuti seda, et järgmise hooaja Euroopa karikasarjades osalemise õigus antakse tänavuse Eesti meistriliiga katkestamise aegse pingerea alusel. Niisiis on Viljandi HC-l mõne meeskonna loobumise korral šanss sinna koht saada.
Eesti käsipalliliit otsustas lõppeval hooajal 2019/2020 kõigis vanuseklassides meistritiitlid ja medalid välja andmata jätta. Samuti seda, et järgmise hooaja Euroopa karikasarjades osalemise õigus antakse tänavuse Eesti meistriliiga katkestamise aegse pingerea alusel. Niisiis on Viljandi HC-l mõne meeskonna loobumise korral šanss sinna koht saada. Foto: Elmo Riig

Eesti käsipalliliidu juhatus otsustas eelmisel nädalal, et kuna Eesti meistrivõistlusi pole võimalik sportlikult lõpetada, jäävad kõigis vanuseklassides meistritiitlid ja medalid välja andmata ja lõplikud kohad selgitamata. Samas võttis ta vastu otsuse, et järgmise hooaja Euroopa karikasarjades osalemise õigus antakse tänavuse Eesti meistriliiga hooaja katkestamise aegse pingerea alusel.

Järgmisel hooajal muutub Euroopa käsipalli karikasarjade süsteem. Euroopa käsipalliföderatsiooni karikasarja (EHF Cup) asemele luuakse Euroopa käsipalliliiga ning tugevuselt kolmanda sarja EHF Challenge Cup nimeks saab omakorda EHF Cup. Eesti edetabelipunktid annavad õiguse viimati mainitud võistlusele nii meeste kui naiste seas välja panna kolm klubi.

Eesti käsipalliliidu juhatuse otsusel said meeste seas õiguse EHF Cupil osaleda Põlva Serviti, HC Tallinn ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Kui mõni neist meeskondadest loobub, saab osalemisõiguse Viljandi HC ja pingereas järgmine on SK Tapa. Naiste EHF Cupile pääsevad SK Reval-Sport, HC Kehra ja SK Tapa ning kui mainitutest keegi loobub, on võimalus HC Tabasalul.

Samasugune printsiip kehtib hooajal 2020/2021 meeste Balti liigas. Tänavuse Eesti meistriliiga katkemise järgse pingerea alusel saavad osalemisõiguse Põlva Serviti, HC Tallinn, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Viljandi HC ning neist kellegi loobumise korral saab selle SK Tapa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles