Motokrossi Eesti meistrivõistlused saavad avapaugu Ainja rajal

Priscilla Õmblus
Copy
Motokrossi Eesti meistrivõistluste esimene etapp sõidetakse värske ilme saanud Ainja rajal juuli esimesel nädalavahetusel.
Motokrossi Eesti meistrivõistluste esimene etapp sõidetakse värske ilme saanud Ainja rajal juuli esimesel nädalavahetusel. Foto: Elmo Riig

Esimest korda Castroli nime kandvate motokrossi Eesti meistrivõistluste avaetapp sõidetakse 4. ja 5. juulil legendaarsel Karksi-Nuia rajal. Ühtekokku peetakse kuus meistrivõistluste etappi ja viimane neist on planeeritud Viljandisse.

Tänavu Karksi-Nuia lähedal Ainja rajal teoks saav Nuia Suursõit on erakordne ka selle poolest, et esimest korda sõidetakse seal harjumuspärasele kulgemisele vastassuunas. Kindlasti on see põnev nii sportlastele kui pealtvaatajatele.

Järgmised etapid tulevad Eesti parimatel radadel Pärnus, Valgas, Tihemetsas, Tartus, Türil, Toilas ja Viljandis. Neli etappi peetakse kahepäevasena: laupäeval kihutavad soolotsiklid ning pühapäeval on kord külgvankriga rataste ja quad'ide käes. Osa etappe on klassidel eraldi. Nii võistlevad soolorattad Eesti taasiseseisvumispäeval Tihemetsas ning nende finaal tuleb Viljandi külje all Holstre-Nõmme rajal, külgkorviga rataste ja quad'ide etapid peetakse aga Toilas ja Türil.

TOP200 harrastajate karikasarjas on lühenenud hooaja tõttu harjumuspärase kümne etapi asemel seitse ning Eesti noorte meistri- ja karikavõistluste sarjas on kaheksa etapi asemel kuus.

Teiste motospordidistsipliinide võistluskalender on samuti peagi valmis ning avaldatakse Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni (EMF) kodulehel esimesel võimalusel. Maailmas valitsevate keeruliste olude tõttu võivad kalendrid muutuda ja selle kohta ilmuvad EMF-i kodulehel teated.

KALENDER

4. juulil Karksi-Nuia (soolorattad)

5. juulil Karksi-Nuia (külgkorviga rattad ja quad'id)

18. juulil Pärnu (soolorattad)

19. juulil Pärnu (külgkorviga rattad ja quad'id)

1. augustil Valga (soolorattad)

2. augustil Valga (külgkorviga rattad ja quad'id)

9. augustil Toila (külgkorviga rattad ja quad'id)

16. augustil Türi (külgkorviga rattad ja quad'id)

20. augustil Tihemetsa (soolorattad)

5. septembril Tartu (soolorattad)

6. septembril Tartu (külgkorviga rattad ja quad'id)

12. septembril Viljandi

Allikas: Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni kodulehekülg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles