Mart Kull: ükski Eesti üldhaigla ei ole päris valmis Saaremaa stsenaariumiks

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi haigla uueks ravijuhiks valiti doktor Mart Kull.
Viljandi haigla uueks ravijuhiks valiti doktor Mart Kull. Foto: Mari Luud

Viljandimaal on koroonaviirusega üle ootuste hästi läinud ja ligi kuu aega pole uusi nakatunuid siin kandis leitud. Viljandi haigla töötajaskond pole siiski tõvest puutumata jäänud: teadaolevalt on kaks haigla töötajat viirusesse nakatunud. Mõlemad haigestunud on praeguseks kenasti tervenenud ning haigla liigub ettevaatlikult, ent optimistlikult plaanilise ravi jätkamisega edasi.

Isikukaitsevahendeid haiglas jagub ja tarvitusele on võetud mitmesuguseid ettevaatusabinõusid, aga nagu haigla ravijuht doktor Mart Kull Sakalale tõdes, siis niinimetatud Saaremaa stsenaariumiks pole päriselt valmis ükski haigla.

Lääne-Tallinna keskhaiglas nakatus kümneid töötajaid ja patsiente koroonaviirusesse. Viljandi haigla koroonaviirusesse nakatunud patsiente ei ravi, ent muidugi võib alati juhtuda, et mõni töötaja või patsient on enese teadmata nakatunud. Doktor Mart Kull, milliseid meetmeid Viljandi haigla kasutab, et vältida nakkuskoldeks muutumist?

Tõesti, Lääne-Tallinna keskhaiglas juhtunu on hea näide sellest, kui tõsine ja ettearvamatu see koroonaviirus on. Isegi väga hästi viirusekriisiks valmistudes ei olda nakkuse haiglasisese leviku vastu sajaprotsendiliselt kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles