Heategijad lükkasid palliralli aasta võrra edasi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mullu pandi Viljandis korraldatud heategevuslikul pallirallil lauluväljakul diabeedihaigete laste heaks veerema 1014 palli.
 
Mullu pandi Viljandis korraldatud heategevuslikul pallirallil lauluväljakul diabeedihaigete laste heaks veerema 1014 palli.  Foto: Marko Saarm

Aasta tagasi Viljandimaa diabeedihaigete laste raviks Tartu ülikooli lastekliinikule palliralliga 5000 eurot kogunud heategevusklubi Lions Club Viljandi Fellin liikmed otsustasid, et tänavu pallirallit ei tule. Uuesti soovitakse sel moel head teha järgmise aasta kevadel.

Algse plaani järgi pidanuks teine palliralli olema mai alguses, kuid viirusest põhjustatud eriolukorra tõttu tuli korraldajatel kõik plaanid ümber teha. Selle nädala hakul said klubilised pika aja järel taas kokku, et edasisi plaane seada, ning leidsid ühiselt, et sügisesse pole mõtet perepäeva lükata.

«Kalenderplaan näitab, et sügiseks on kavandatud väga palju üritusi ning meie perepäev ja palliralli võivad teiste varju jääda,» selgitas Viljandi Fellini klubi president Andres Mägi. «Seepärast otsustasime korraldada järgmise palliralli aasta pärast.»

Esimese palliralli korraldas Lions Club Viljandis mullu 4. mail ning siis pandi lauluväljakul diabeedihaigete laste heaks veerema 1014 palli. Väikse heategija rallipall maksis viis eurot, suure heategija oma seitse ning maailmaparandaja rallipalli sai lunastada kümne euro eest. Kokku saadi nõnda 5000 eurot. Viljandi ettevõtmise eeskuju on Tallinnas korraldatav pardiralli, kus Kadriorus pannakse võistlema tuhanded plastist vannipardid.

Lauluväljaku kallakule oli ehitatud võidusõidurenn, mida mööda pallid veerema lasti. Võistlusrenn ei kulgenud otse, vaid oli väikeste viguritega, ning all selgusid võitjad. Kolme esimesena finišisse jõudnud palli ostjat ootas ees kopsakam auhind. Peaauhind oli lend Viljandi kohal.

Käesoleva aasta algul andis klubi kogutud raha lastekliinikule üle.

Pildil on 2019. aasta Viljandi palliralli peakorraldaja ja LC Viljandi Fellin klubi liige Erika Viira, Tartu Ülikooli Lastekliiniku arst Aleksandr Peet ja LC Viljandi Fellin president Andres Mägi.
Pildil on 2019. aasta Viljandi palliralli peakorraldaja ja LC Viljandi Fellin klubi liige Erika Viira, Tartu Ülikooli Lastekliiniku arst Aleksandr Peet ja LC Viljandi Fellin president Andres Mägi. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles