Ööpäevaga lisandus Eestis ainult kolm positiivset proovi. Viljandimaal on seis endine

Alice Lokk
, reporter
Copy
Apteekides müüdavad meditsiinilised ja n-ö tolmumaskid on mõeldud ühekordseks kasutamiseks. Pärast ettevaatlikku näo eest eemaldamist tuleb mask kohe prügikasti visata. Pildil kasutatud kaitsemaskid prügikastis. 
Apteekides müüdavad meditsiinilised ja n-ö tolmumaskid on mõeldud ühekordseks kasutamiseks. Pärast ettevaatlikku näo eest eemaldamist tuleb mask kohe prügikasti visata. Pildil kasutatud kaitsemaskid prügikastis. Foto: Margus Ansu

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1028 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest kolm ehk 0,3 protsenti osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus kaks nakatunut Harjumaal ja üks Võrumaal.

Terviseameti pressiteates on kirjas, et 20. mai hommikul vajas Eestis kroonviiruse tõttu haiglaravi 39 inimest, neist kaks oli juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 305 inimest ja lõpetatud 316 haigusjuhtumit.

Viljandimaal ei ole nakatunuid tuvastatud 23. aprillist.

Tervenenud on 1472 inimest. Neist 945 haigusjuhtum on lõpetatud (64,2 protsenti), 527 inimese puhul (35,8 protsenti) on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil. 

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on kroonviirus Eestis nõudnud 64 inimese elu. 

Eestis on kokku tehtud üle 72 000 esmase proovi, nendest 1794 ehk 2,5 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Proovide täpsemat statistikat saab vaadata terviseameti koroonakaardilt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles