Pealinna saab taas bussiga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Esialgu sõidab Hansa Bussiliinid pealinna vahet neli korda päevas, teised firmad pole veel liinile tagasi tulnud.
Esialgu sõidab Hansa Bussiliinid pealinna vahet neli korda päevas, teised firmad pole veel liinile tagasi tulnud. Foto: Urmas Luik

Enam kui kuu aega kestnud pausi järel hakkasid Tallinna ja Viljandi vahel tänasest taas bussid sõitma. Esialgu sõidab Hansa Bussiliinid pealinna vahet neli korda päevas, teised firmad pole veel liinile tagasi tulnud.

Neli korda päevas on pool sellest sõitude hulgast, mida Hansa Bussiliinid tegi enne eriolukorra väljakuulutamist. Märtsi keskel kahanes sõitjate hulk järsult ning 9. aprillil teatas bussifirma juhataja Madis Lepp, et kõik bussid võetakse liinilt maha.

Enne seda oli firma pannud käiku väikesed bussid, kuid ka need sõitsid suure majandusliku kahjumiga. «Bussidesse on jäänud üksikud sõitjad, samuti on ette tulnud, et terve teekonna vältel pole ühtegi sõitjat,» nentis Lepp 9. aprillil. «Kõik linnadevahelised bussiliinid töötavad isemajandaval põhimõttel ja kui pole piletitulu, pole ka raha, et kulusid katta.»

Viljandi ja Tallinna vahel jäi siis käima rong, aga hiljuti algas Lelle ja Türi vahel raudteeremont ning rongifirma Elron sõidutab Viljandist sõitjad Lelle bussiga. See tähendas, et varem kaks tundi ja 20 minutit kestnud reis muutus peaaegu tund aega pikemaks.

Lisaks pani Hansa Bussiliinid käima ka kaks bussi Tartusse ja tagasi. Tartu ja Pärnuga oli Viljandil hõre bussiühendus ka eriolukorra perioodil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles