Töötukassa kutsub noori virtuaalsele töömessile

Sakala
Copy
Virtuaalne töömess on 19. ja 20. mail.
Virtuaalne töömess on 19. ja 20. mail. Foto: Mailiis Ollino

Töötukassa korraldab teisipäeval ja kolmapäeval virtuaalmessi "Suveks tööle", mis on mõeldud 13–29-aastastele noortele.

Töötukassa annab teada, et mess korraldatakse teist aastat järjest virtuaalkeskkonnas, kus mitukümmend ettevõtet pakub palgatööd, praktikakohti, vabatahtlikku tööd ning töövarjutamise võimalusi. Tänavu on mess teisipäeval ja kolmapäeval, kuid pakkumised jäävad keskkonda üles ka pärast seda. Lisaks suvistele tööampsudele leiab osa huvilistest endale töö.

Kui möödunud aastal oli messil osalejaid üle 100 000, tööandjaid 141 ja tööpakkumisi veelgi enam, siis tänavu on võimalusi kahjuks vähem.

Eelmisel aastal olid populaarseimad tööandjad näiteks Pizzakiosk, Tallinna Lennujaam, aga ka ABC Supermarkets. Enamik töökohti sai kiiresti täidetud.

Eesti töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool ütles, et tänavu ei ole asjad muidugi päris tavapärased: kui muidu on suure osa suvetöödest moodustanud turismi- ja majutusettevõtted, siis sel aastal võib messil ennustada selle sektori oluliselt väiksemat osa.

Kuigi alaealistele on seadustest tulenevate piirangute tõttu keerulisem sobivaid tööpakkumisi leida, võivad ka alla 18-aastased leida endale messilt suveks sobiva töökoha või hoopis võimaluse käia mõne asutuse juures praktikal või vabatahtlikuks.

Üks messi olulisi osi on suhtlus. Nimelt saab virtuaalmessil võtta otse ühendust töötukassa karjäärispetsialistiga, et saada professionaalset nõu iseenda karjääritee ja huvide kohta.

Messil osalemiseks leiab lisainfot töötukassa veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles