Premium-liiga jätkub uuel nädalal uues formaadis

Priscilla Õmblus
Copy
Eesti jalgpallimeistrivõistluste Premium-liiga mängud jätkuvad Viljandi Tuleviku meeskonnale teisipäeval Paide linnastaadionil, kui ta kohtub Paide Linnameeskonnaga.
Eesti jalgpallimeistrivõistluste Premium-liiga mängud jätkuvad Viljandi Tuleviku meeskonnale teisipäeval Paide linnastaadionil, kui ta kohtub Paide Linnameeskonnaga. Foto: Marko Saarm

Vabariigi valitsus otsustas, et alates 18. maist on lubatud vabas õhus pealtvaatajateta spordivõistlusi korraldada. Nii jätkub alates 19. maist ka jalgpalli Premium-liiga hooaeg.

Enne koroonakriisist tingitud pausi, 6.–8. märtsini sai Premium-liigas üks voor peetud ja selle tulemused jäävad jõusse.

Kui tavapäraselt koosneb Premium-liiga hooaeg 36 voorust, siis sunnitud pausi tõttu otsustas jalgpalli liit hooaega lühendada. Kõik Premium-liiga klubid kiitsid heaks uue süsteemi, mille järgi mängitakse esmalt kolm ringi (kokku 27 kohtumist) ning seejärel mängivad 1.–6. kohal asuvad meeskonnad omavahel ja 7.–10. kohal asuvad meeskonnad omavahel veel ühe ringi. Lisaringi võetakse varem teenitud punktid kaasa. See tähendab, et esikuuik peab hooaja jooksul 32 ja teised 30 mängu.

"Nii klubidega kui ka alaliidu sees peetud konsultatsioonide lühikokkuvõte on, et kõik soovivad sportlikult võimalikult tõsiseltvõetavat süsteemi, mis tähendab muu hulgas, et mängude arv ei vähene drastiliselt ning tabeli tipus ja lõpus on kodus ja võõrsil peetavad kohtumised tasakaalus. Tuleb arvestada, et esimest korda on meie liiga tänu solidaarsustoetustele täisprofessionaalne, mis loob täiesti uue olukorra ja veel tihedama konkurentsi," nentis jalgpalli liidu president Aivar Pohlak.

Uues kalendris jäi mängugraafiku tihedus ja muu loogika samaks, kalender arvestab ka UEFA meistrite liiga ja UEFA Euroopa liiga eeldatavate uute mängupäevadega. Viimane voor nihkus tagumisel nelikul novembri lõppu ja esikuuikul detsembrisse. 9. voor tuleb 26. ja 27. juunil, 18. vooruni jõutakse 22. augustil ning 27 vooru on mängitud 8. novembriks, misjärel saab teoks lisaring. Kõigist mängudest näeb otsepilti ETV2, ETV+, Soccernet.ee ja jalgpall.ee vahendusel.

Uues olukorras on veel mitu muudatust. Näiteks on hooajasisene üleminekuperiood 22. juulist 21. augustini ning publikuta peetavatele Premium-liiga mängudele kehtivad erinõuded. Aluspõhimõte on, et staadionile pääseb minimaalne hulk mängu korraldamiseks vajalikke inimesi, kes on läbinud akrediteerimise. Kui Premium-liigat ei ole võimalik erakorraliste asjaolude tõttu lõpetada, on jalgpalli liidu juhatusel õigus otsustada liiga lõpetamisega seotud tingimused.

Valitsuse otsusega toimuvad pealtvaatajateta mängud juuni lõpuni. Alates 1. juulist lubatakse mängudele kuni 1000 pealtvaatajat.

TEINE VOOR

Premium-liiga teise vooru kohtumised

19. mai

Kell 19 Tallinna JK Legion - Tallinna FCI Levadia, Kadrioru staadion. Otseülekanne jalgpall.ee.

Kell 19 FC Kuressaare - Nõmme Kalju FC, Kuressaare linnastaadion. Otseülekanne jalgpall.ee.

Kell 19.30 Paide Linnameeskond - Viljandi JK Tulevik, Paide linnastaadion. Otseülekanne Soccernet.ee.

20. mai

Kell 19 JK Tallinna Kalev - JK Narva Trans, Kadrioru staadion. Otseülekanne jalgpall.ee.

Kell 19.30 Tallinna FC Flora - Tartu JK Tammeka, A. Le Coq Arena. Otseülekanne ETV2.

Allikas: jalgpalli liidu pressiteenistus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles