Tubane eluviis meelitab üha enam inimesi kalale

Priscilla Õmblus
Copy
Kalastustarvete kaupluse Vobla müügimees ja kirglik kalamees Igor Nael rääkis, kuidas eriolukorra tõttu leiab sinna tee üha enam inimesi.
Kalastustarvete kaupluse Vobla müügimees ja kirglik kalamees Igor Nael rääkis, kuidas eriolukorra tõttu leiab sinna tee üha enam inimesi. Foto: Marko Saarm

"Inimestel on praegu palju vaba aega käes: astuvad uksest sisse ja teatavad, et hakkavad nüüd kalameesteks või -naisteks," kirjeldas Vobla kalapoe igapäevamelu seal töötav Igor Nael, kes on kalasõpradele tuttav hüüdnimega Ixa.

Viirusepuhangust tingitud eriolukord ja tubased tegevused on inimesi õue utsitanud. Ent see pole ainus põhjus, miks üha rohkem rahvast on leidnud tee kalastuspoodi. Naela sõnul tuleb igal aastal uusi nägusid peale. "Mõni nooruke on paar aastat suuremaks kasvanud ja teatab, et nüüd hakkab kalameheks," lausus ta.

Praegune aeg pole Naela kinnitusel võrreldavgi möödunud talveperioodiga. "Talvel istusime ja vaatasime aknast välja. Tuleks keegigi juttu rääkima," meenutas Nael. "Nüüd ainult kuuled, kuidas uks käib kinni-lahti, ja mõtled, et oleks üks hetk, kui saaks rahulikult kaupa välja panna."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles