Premium-liiga koroonaproovidest oli viimne kui üks negatiivne

Priscilla Õmblus
Copy
Eesti kõrgliiga jalgpallurite ja teiste liigaga seotud töötajate koroonaproovid osutusid negatiivseks. Kokku on Premium-liigaga seoses tehtud ligikaudu 350 proovi. Fotol on Viljandi Tuleviku jalgpallurid, esiplaanil Sander Kapper.
Eesti kõrgliiga jalgpallurite ja teiste liigaga seotud töötajate koroonaproovid osutusid negatiivseks. Kokku on Premium-liigaga seoses tehtud ligikaudu 350 proovi. Fotol on Viljandi Tuleviku jalgpallurid, esiplaanil Sander Kapper. Foto: Marko Saarm

Eriolukorra juht Jüri Ratas teatas teisipäeval, et kui olukord ei halvene, on alates 18. maist Eestis lubatud spordivõistlusi korraldada. Nõnda tuli Eesti jalgpallimeistrivõistluste Premium-liigas kaasalöönutel anda koroonaviiruse proov ja kõik ligi 350 proovi osutusid negatiivseks.

Peale Premium-liiga mängijate ja treenerite andsid koroonaviiruse proovi 28 kohtunikku ja 10 korraldusjuhti. Kokku on Premium-liigaga seoses tehtud ligikaudu 350 proovi ja kõik need on olnud negatiivsed.

Proovivõtmine on aga vaid üks meede, et vältida viiruse levikut Premium-liigaga seotud inimeste hulgas. Lisaks mõõdetakse iga treeningu eel kõigi osalejate kehatemperatuuri, treeningul osaleja ja tema leibkonda kuuluvad inimesed peavad olema terved ning kehtivad ka täiendavad hügieeninõuded.

Nagu otsustas vabariigi valitsuse kriisikomisjon, lubatakse alates 18. maist korraldada vabas õhus eritingimustel kuni 100 osalejaga (sealhulgas korraldajad) pealtvaatajateta spordivõistlusi. Kui valitsus sellekohase otsuse teeb, saab Premium-liiga kohtumisi jätkata järgmisel nädalal.

Jüri Ratas teatas sotsiaalmeedia vahendusel, et valitsuse päevakorda jõuab see küsimus neljapäeval. "Kõigi leevendustega kaasnevad eritingimused – reeglid, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist. Valitsuse päevakorda jõuavad need leevendused otsustamiseks sel neljapäeval," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles