Viljandimaal on sagenenud tuulerõuged

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Terviseameti andmeil nakatus käesoleva aasta nelja esimese kuuga Viljandimaal tuulerõugetesse üle nelja korra rohkem inimesi kui aasta tagasi samal ajal.
Terviseameti andmeil nakatus käesoleva aasta nelja esimese kuuga Viljandimaal tuulerõugetesse üle nelja korra rohkem inimesi kui aasta tagasi samal ajal. Foto: Marko Saarm

Selle aasta esimesel neljal kuul oli terviseameti andmeil Viljandimaal mitu korda rohkem tuulerõugetesse haigestunuid kui mullu samal ajal, samuti oli rohkem oksendamistõve käes kannatanuid.

Terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar ütles, et kui eelmise aasta jaanuari algusest aprilli lõpuni diagnoositi Viljandimaal 30 tuulerõugetesse haigestunut, siis tänavu samal ajal 143. Norwalk-viirusnakkus registreeriti mullu sel ajal vaid ühel inimesel, sel aastal diagnoositi seda 24 inimesel. Nagu terviseameti kodulehel seisab, põhjustavad noroviirused ehk Norwalk-viirused inimestel gastroenteriiti, mis on tuntud ka talvise oksendamistõvena ja mida rahvas nimetab vääralt ka kõhugripiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles