Meetmete leevendamine: juba esmaspäeval saab spordiklubisse, juulis kontserti kuulama

Sakala
Copy
18. maist saab minna spordiklubisse, kui tagatud on 2 + 2 järgimine ja pindade desinfitseerimine.
18. maist saab minna spordiklubisse, kui tagatud on 2 + 2 järgimine ja pindade desinfitseerimine. Foto: Meelis Meilbaum

Vabariigi valitsus andis teada, et kroonviiruse leviku piiramiseks kehtestatud meetmete leevendamine jätkub. 18. maist avatakse spordiklubid ja ujulad, kuigi spaad jäävad suletuks. Suurürituste korraldajad peavad ootama juulit ning 2 + 2 reegli järgimist ja desoaine olemasolu nõutakse endiselt.

Alates 18. maist võib taas avada spordiklubid juhul, kui tagatakse ligipääs desinfitseerimisvahenditele ning peetakse kinni 2 + 2 reeglist. Rühmatrennis võib osaleda kuni kümme inimest korraga.

Lisaks otsustati treeninguteks avada ujulad, kuid spaad jäävad endiselt suletuks. Vabas õhus korraldatavad spordiüritused on lubatud, kui need on pealtvaatajateta ning osalejate arv ei ületa sadat inimest.

1. juulist võib taas korraldada välitingimustes avalikke üritusi, kui osalejate arv ei ületa 1000 inimest. Samuti võib sellest kuupäevast korraldada avalikke üritusi ruumis, kui on hõivatud kuni pool ruumi lubatud mahust, kuid korraga ei tohi ruumis viibida rohkem kui 500 inimest.

Ürituste korraldamisel nii sise- kui ka välitingimustes jääb kehtima range 2 + 2 nõue.

Valitsuse päevakorda jõuavad need leevendused otsustamiseks sel neljapäeval.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo käivitas ka sotsiaalkampaania "Püsime terved!", millega kutsutakse Eesti inimesi jätkama koroonaviirust tõrjuvat käitumist pärast eriolukorra piirangute leevenemist. Seejuures on abiks veebileht kkk.kriis.ee, kust leiab vastuseid viirusega seotud olulistele küsimustele.

Valitsuskommunikatsiooni direktor Urmas Seaveri sõnul on teavituskampaania üldsõnum tervena püsimine. "Kuigi viiruse levik on viimastel nädalatel vähenenud, pole see ühiskonnast kadunud. Me peame õppima sellega koos elama," ütles Seaver. "Uusi puhanguid aitab ennetada see, kui ka järgmistel kuudel hoiab igaüks lähikontaktide arvu minimaalsena, peseb käsi ja püsib haigena kodus ning täiendava kaitse vajadusel katab avalikus kinnises ruumis nina ja suu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles