Nädal tõi maakonda 22 uut töötut

Üllar Priks
, reporter
Copy
Viimasel nädalal on Eesti töötute arv kerkinud 49 741 inimeseni.
Viimasel nädalal on Eesti töötute arv kerkinud 49 741 inimeseni. Foto: Toomas Huik

Eesti registreeritud töötute arv kasvas kuu alguses mõnevõrra kiiremini kui viimasel nädalal, samas jäi kasv eriolukorra esimeste nädalate omaga võrreldes väiksemaks. 50 000 piir jäi veel ületamata.

10. mai seisuga oli Eesti töötukassas töötuna arvel 49 741 inimest. Registreeritud töötuse määr oli 7,7 protsenti. Registreeritud töötute arv oli nädalaga kasvanud kahe protsendi võrra.

Möödunud nädalal registreeriti 2052 uut töötut. Et töösuhteid lõpetatakse rohkem kalendrikuu lõppedes, siis üldjuhul kuu alguses töötuna registreerimise aktiivsus kasvabki. Eelmisel nädalal lisandunud uutest registreeritud töötutest 39 protsenti olid oma viimaselt töökohalt koondatud.

Registreeritud töötuse määr oli pühapäevase seisuga kõrgeim Ida-Virumaal, 13,1 protsenti, ja madalaim Hiiumaal, 4,7 protsenti. Alates eriolukorra väljakuulutamisest on registreeritud töötus kasvanud kõigis maakondades. Viljandimaal on viimase nädalaga registreeritud 22 töötut ning töötute koguarv on kerkinud 1209 inimeselt 1231-le. Maakonna töötuse määr on 6,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles