Maanteeameti Viljandi büroo töötab broneeringute alusel

Üllar Priks
, reporter
Copy
Maanteeameti teenindusbüroo Viljandi esindus
Maanteeameti teenindusbüroo Viljandi esindus Foto: Marko Saarm

Kuigi nakkusohu vältimiseks soovitab maanteeamet endiselt eelistada eriolukorra ajaks väljatöötatud kontaktivabu või minimaalse kontaktiga teenuseid, mida osutavad kõik bürood, teenindatakse Tallinnas, Sauel, Jõhvis, Pärnus, Tartus ja Viljandis kliente eelbroneeringu alusel ka teenindussaalis.

Kui kliendil ei ole võimalik hädavajalikku teenust e-teenusena saada, võib ta internetis broneerida endale teenindusaja maanteeameti büroos. Sõiduki registreerimiseelseks kontrolliks siiski sedasi aega broneerida ei saa, sest selle teenuse osutamine jätkub kontaktivabalt.

7. mail alustas maanteeamet kõikide kategooriate sõidukite juhtide eksamite vastuvõtmist. Alates eriolukorra algusest, 16. märtsist on ära jäänud 3079 sõidueksamit ning kõik need juhikandidaadid soovivad endale uut eksamiaega. Maanteeamet palub pressiteates mõistvat suhtumist ning lubab teha kõik endast oleneva, et kriisi ajal tekkinud olukorda võimalikult kiiresti lahendada. Teooriaeksamile saab registreeruda alates 18. maist maanteeameti e-teeninduses. Amet vaatab järjepidevalt kehtestatud meetmeid üle ja annab edasistest tegevustest teada.

Enne büroosse minekut on tarvis broneerida aeg. Uksel kontrollitakse broneeringut ning kohapeal aega kirja panna ei saa.

Teenindusbüroodes, kus teenuseid osutatakse, järgitakse rangelt ametlikke nõudeid ja soovitusi, et vähendada nakkusohtu. Klientidel palutakse võimalusel kanda maski.

Et büroodes osutatakse vaid hädavajalikke teenuseid, palub maanteeamet kasutada toimingute tegemiseks eelistatult e-teenindust ning tellida dokumendid postiga koju ja registreerimismärgid pakiautomaati. Kui mingil põhjusel on dokumendid siiski tellitud maanteeameti teenindusbüroosse, saadetakse need taotlejatele posti teel. Erandiks on digimeeriku kaardid, mis edastatakse tellijale ning mille täpsem üleandmine lepitakse iga kord eraldi kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles