Galerii. Linn täitus lillemere ja magusa koogilõhnaga

Copy

"Mida värvilisem seda parem!" hõikas Maksimarketi ees parasjagu lilli paberisse keeranud lillemüüja Ketty Kask. Mõistagi rääkis ta lilleõitest, mis tänastele päevasangaritele viidi.

Sarnaselt teistele lillepoodidele kolis ka Maksimarketis tegutsev osaühingu Floreas Viljandi lillepood oma letiga kaubanduskeskuse ette värske õhu kätte. Sealse lillemüüja Ketty Kase sõnul on käed juba varahommikust saadik tööd täis olnud ning inimeste soovid on erinevad. "Roose, tulpe, ampleid ..." loetles ta ning keeras paberisse rulli järjekordse lillesülemi. "Hommikul üheksast saadik on olnud pidevalt saba."

Sakala tegi emadepäeva hommikul lilleõite merre mattunud linna peal tuuri. Nagu ikka emadepäeval kombeks, viisid jalad esialgu kimbu järele kaubanduskeskuste parklatesse kolinud lillepoodidesse. Seejärel kiikasime ka kohvikusse.

Uku keskuse parklasse kolinud osaühingu Uku Lilled lillepoe teenindaja Kati Pulst ütles õisi klientidele ulatades, et lillesoovijad olid platsis juba varem, kui lilled lettidele jõudsid. Pulsti sõnul aitas koguni osa kliente lilli lettidele tõsta. Ent sama kiirelt need ka sealt kadusid.

Kuna amplid on tänavu emadepäeval menukad, viisid jalad Viljandi bussijaama parkla nurka püsti löödud Metsakuru aiandi telki. Sealgi käis pidev sahmimine: rahvas vooris sisse-välja: amplita sisse, ampliga välja. Juba kaugelt käega viibanud aiandi ühe müügimehe Henri Helemäe sõnul on tal juba hommikust saadik tööd jätkunud ilma puhkehetketa.

"Ampleid läheb tõesti palju, väga populaarsed. Meil saab ju ise õitest oma ampli kokku panna," rääkis Helemäe.

Lillekimp käes, koogilõigu järele.

Rohelise Maja kohviku koogiletis valikut leidus, ent maja perenaise Kaari Onni sõnul jäädi täna oma hittidele kindlaks. Seega ilutsesid vitriinis beseerull, eri toorjuustukoogid, meekook ja veel muudki maiustamist. Rääkimata auravatest saiarullidest.

Mida võtta, mida jätta? Rohelise Maja kohviku emadepäeva koogilett.
Mida võtta, mida jätta? Rohelise Maja kohviku emadepäeva koogilett. Foto: Priscilla Õmblus

Onni sõnul haarati hommikul suuremalt jaolt koogitükke ja saiakesi kaasa ning mindi neid siis õue sööma.

Küpsetisi nautis terrassil mitu perekonda, keda me segama ei läinud. Perenaine aga rääkis, kuidas teda äratati hommikul üles laulu, kaardi ja lilledega. Nagu nii mõndagi teist tänast päevasangarit.

Ilusat emadepäeva!

Rohelise Maja kohviku perenaise Kaari Onni sõnul pakuti emadepäeval magusasõpradele kohviku hitte ning suurem osa klientidest haaras koogid-saiad juba hommikul kaasa.
Rohelise Maja kohviku perenaise Kaari Onni sõnul pakuti emadepäeval magusasõpradele kohviku hitte ning suurem osa klientidest haaras koogid-saiad juba hommikul kaasa. Foto: Elmo Riig
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles