Esmaspäevast võib kaubanduskeskused avada

Priscilla Õmblus
Copy
Esmaspäevast võivad kaubanduskeskused end klientidele taas avada. Küll aga tuletab terviseamet meelde, et eriolukord kestab 17. maini ning oluline on jälgida oma hügieeni ning järgida 2 + 2 reeglit.
Esmaspäevast võivad kaubanduskeskused end klientidele taas avada. Küll aga tuletab terviseamet meelde, et eriolukord kestab 17. maini ning oluline on jälgida oma hügieeni ning järgida 2 + 2 reeglit. Foto: Elmo Riig

Koroonaviiruse levitamise piiramiseks uksed sulgenud kaubanduskeskused võivad alates esmaspäevast end taas avada. Terviseamet tuletab meelde, et koroonaviirus levib endiselt nii Eestis, naaberriikides kui ka mujal maailmas. Kuigi 11. maist avatakse taas kaubanduskeskused, kestab eriolukord 17. maini.

Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2 + 2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ning teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad. Kaupluste ja söögikohtade külastamine tuleb enne läbi mõelda ning endiselt lisaks 2 + 2 reegli järgimisele pöörata tähelepanu ka käte hügieenile. Haigussümptomite ilmnemisel tuleb püsida kodus ja helistada oma perearstile.

Kaubanduskeskustes võib müügi- ja teenindussaalid ning toitlustusasutused avada juhul, kui seal tagatakse desinfitseerimisvahendite olemasolu ning peetakse kinni 2 + 2 reeglist. Reeglid kehtivad ka kaubanduskeskuste üldruumidele ning kõigile teistele teenindussaalidele ja toitlustusasutustele väljaspool kaubanduskeskusi.

Kaubanduskeskustes asuvates toitlustusasutustes, kus seni toimus üksnes toidu kaasamüük, võib alates 11. maist toitu pakkuda ka kohapeal tarbimiseks. Toitlustusasutustes tuleb järgida 2 + 2 reeglit ja paigutada söögilauad nii, et oleks tagatud laudade vahemaa kaks meetrit ning lauas saab istuda maksimaalselt kaks inimest (piirang ei kehti peredele).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles