Gümnasistid utsitavad öisesse Viljandisse orienteeruma

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi gümnaasiumi korraldatav gümnasistide nädal saab avapaugu esmaspäeval algava öise orienteerumisega.
Viljandi gümnaasiumi korraldatav gümnasistide nädal saab avapaugu esmaspäeval algava öise orienteerumisega. Foto: Elmo Riig

Hoolimata sellest, et distantsõpe on sundinud õpilased isoleerituna koju ekraanide taha, annab järgmisest nädalast algav traditsiooniline gümnasistide nädal lootust jälle kaasteelisi näha, distantsilt mõistagi. Küll aga veidi muudetud programmiga, näiteks ühise velokulgemise asemel saab sukelduda kodulinna öhe.

Viljandi gümnaasiumi õpilasesindus korraldab traditsioonilist gümnasistide nädalat juba seitsmendat korda. Tänavu on vaja aga arvesse võtta eriolukorra reegleid, mistõttu tuli korraldajatel leida lahendus, et traditsioon ka sel kevadel jätkuks.

"Eriolukorrast tingituna pidime üritusele leidma uue lahenduse, et rahvas omavahel kokku ei puutuks ning lasime ideed lendu. Nii sündiski mõte teha sel aastal orienteerumine – nagu ka nimi ütleb – öösel," kirjeldas mõttelendu üks öise orienteerumise korraldajatest Leene Lotta Lüdimois. "Kuna siiski on tegu öise üritusega, paneme noorematele, just alaealistele jooksjatele südamele, et raja läbimine toimuks siiski enne kella 23, nagu meie seadus ka ette näeb. Kindlasti peab ka kinni hoidma 2 + 2 reeglist."

Öine orienteerumine algab 11. mail kell 18 ja lõputärmin kukub 12. mai hommikul kell 6. Osaleda on võimalik üksi, paaris või perekonnaga koos.

Öise orienteerumise korraldaja jutu järgi pole võistlus aja peale ning auhinnad loositakse välja registreerunute vahel.

Gümnasistide nädal jätkub traditsioonilise plogging'uga, teisisõnu prügijooksuga. Nagu orienteerumine käib ka prügijooks eriolukorra tingimustel. "Kui eelmisel aastal oli võimalik eri radasid läbida koos tuntud tegelastega, näiteks tulid jooksma Karl-Robert Saaremäe ja president Kersti Kaljulaid, on sel aastal kõigil huvitunutel 14. mail võimalik oma kodukoht puhtaks teha," ütles üks korraldaja Berit Sarap.

Kogutud prügi saab viia riigigümnaasiumi ette suurde kotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles